Üçlü Danışma Kurulu toplandı

Çalışma Bakanlığı'ndaki toplantıda "İş Sağlığı ve Güvenliği" yasa taslağı ile ilgili düzenlemeler görüşülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı.

Üçlü Danışma Kurulu, Bakan Çelik başkanlığında "İş Sağlığı ve Güvenliği" yasa taslağı ile ilgili düzenlemeleri görüşmek üzere Çalışma Bakanlığı'nda toplandı.

İşçi, işveren ve memur konfederasyonlarından temsilcilerin katıldığı Kurulda Bakan Çelik bir konuşma gerçekleştirdi. Bakan Çelik konuşmasında bugün açıklanan Ağustos ayı işsizlik rakamlarını değerlendirerek, 2010 yılı Ağustos ayında 11.4 olan aylık işsizlik oranının 9.2 olarak açıklandığını ve bu düşüşün bir yılda işgücüne katılma oranının yüzde 48.7'den yüzde 50'ye çıktığı bir süreçte gerçekleştiğini söyledi. Bunun yanında Ağustos 2011'de mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranının da en düşük rakam ile gerçeklemiş olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "O da yüzde 9.6 civarında. 2005 yılından beri düzenli bir şekilde yayınlanan mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranında da böyle bir olumlu pozitif bir rakam söz konusudur" dedi.

Bakan Çelik, toplantıda görüşülecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği yasa taslağına ilişkin çalışmaları biran önce tamamlayıp Bakanlar Kurulu'na sevk etmeyi planladıklarını söyleyerek, "Bundan önce kamu görevlileri ile ilgili sendikal mevzuatı işçi sendikaları ile ilgili mevzuatımızı Bakanlar Kurulu'na sevk etmiştik. Bugün de inanıyorum ki İş Sağlığı ve Güvenliği taslağı hakkındaki çalışmaları tamamlayıp Bakanlar Kurulu'na oradan da Meclis'e sevketmiş olacağız" dedi.

Bakan Çelik ayrıca, intibak çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve taşeron işçiler ile esnek çalışma modellerine ilişkin de çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Bakan Çelik, bir gazetecinin işçi ve memur sendikaları kanunlarında yapılan değişiklikleri içeren taslakların Bakanlar Kurulu'nda görüşülüp görüşülmediğine ilişkin soruya, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na bırakıldı bu görüşmeler. Bakanlar Kurulunda bildiğiniz gibi Van'da meydana gelen ikinci deprem ve diğer acil gündem maddeleri vardı. Onlar görüşüldü. İlk Bakanlar Kurulu'nda görüşülür" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir