Ufuk Demir Çelik, yeni şube açacak

Tosyalı Holding’in bayilerinden biri olarak, şube sayılarını 4’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Ufuk Değer, Gebze’de açmayı planladıkları yeni şubeleri için minimum 2 milyon TL’lik bir yatırım yapacaklarını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye’nin demir-çelik sektörünün önde gelen üreticilerinden Tosyalı Holding’in bayisi olarak hizmet verdiklerini belirten Ufuk Demir Çelik Genel Müdürü Ufuk Değer, yatırımlarını artırmaya ve hizmet kalitesini yükseltmeye 2013 yılında da devam edeceklerini söyledi.

Yakın dönemde şube sayısını dörde çıkarmak istediklerini söyleyen Ufuk Değer, “Bunun için sektörün yoğunlaştığı bölgelerin başında gelen Gebze’de uygun bir lokasyon arayışımız sürüyor. Gebze’deki bu yeni şubemiz için minimum 2 milyon TL’lik bir yatırım yapacağımızı öngörüyoruz. Aynı şekilde bu yıl için hedefimiz, tonajımızı ve satış hacmimizi yaklaşık yüzde 50 oranında artırmak. Böylece sektörde istihdam yaratmaya da devam eden bir firma olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ufuk Demir Çelik’in, Tosyalı Holding’in 60 yılı aşkın deneyiminden ve piyasa bilgilerinden yararlanarak, 2005 yılında kurulduğu bilgisini veren Ufuk Değer, bu süreçte kendilerini rekabette farklılaştıran kriterlerin başında, çatısı altında bulundukları Tosyalı Holding’in gücünden de faydalanarak her geçen gün genişlettikleri ve geliştirdikleri ürün gamının geldiğini söyledi. Bugün geldikleri noktada sanayi borularından doğalgaz borularına, hadde ürünlerinden galvanizli borulara, sıcak ve soğuk sac gruplarına kadar geniş ürün gamına sahip olduklarını dile getiren Değer, “Her büyüklükteki işletmenin taleplerine uygun hizmet ve fiyat kalitesi ile İstanbul’un merkezinde çelik market kimliğine büründük” dedi.

Ürünlerle birlikte müşteri portföyünü de genişletmeyi sürdürdüklerini anlatan Değer, “Farklı büyüklükteki müşterilerin değişen talep ve ihtiyaçlarına yönelik oluşturduğumuz zengin ürün gamımız, aynı zamanda referans sayımızı da her geçen gün artırıyor. Bunun yanı sıra firmamızın düzenli iş takibi ve zamanında iş teslimi yapıyor olması da bu sekiz yıllık süreçte tercih edilen ve güven duyulan bir marka haline gelmemizi sağladı. Böylece, Tosyalı Holding tarafından her yıl gerçekleştirilen bayiler toplantısında satış hacmi açısından Marmara’nın en büyük bayisi olmayı başardığımızı söyleyebilriz” açıklamasında bulundu.

2012’de 1 milyon TL’lik şube yatırımı yaptı

Sektörde rekabette farklılaşmanın yolunun, müşteri memnuniyeti ve geniş ürün gamıyla müşterilerin her türlü talebine cevap verebilmekten geçtiğini söyleyen Ufuk Değer, bu vizyona bağlı kalarak, 2012 yılında hizmet kalitesini artırmaya ve ürün gamını genişletmeye odaklandıklarını belirtti. Son olarak ürün gamına doğalgaz boruları, spiral borular ve T profilleri de ekleyerek, firmayı tercih eden her müşterinin tüm taleplerine cevap verebilecek konuma geldiklerini ifade eden Ufuk Değer, yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Anadolu Yakası’ndaki iki ayrı şubenin yanı sıra, müşterilerin firmaya daha kolay ulaşmalarını amaçlayarak, Avrupa Yakası’nda İkitelli Bölgesi’nde de üçüncü şubeyi devreye aldıklarını bildiren Değer, şubenin yaklaşık 1 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu belirtti. Yatırımların karşılığını aldıklarını ifade eden Değer, “Önceki yıllara oranla satış hacmimizi ve tonajımızı ikiye katlamayı başardık. Aynı şekilde istihdam hacmimiz de yüzde 100’e yakın bir artış yakaladık” dedi.

Cironun büyük kısmı Ar-Ge’ye

Tosyalı Holding’in, demir-çelik sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda inovatif, çevreci ve yüksek teknolojiye sahip üretim yaptığını anlatan Ufuk Değer, firmanın cirosunun önemli bir payını da Ar-Ge çalışmalarına ayırdığını söyledi. Yakın dönemde de inovatif ürünlerin sektörde öne çıkacağını düşündüklerini, Ufuk Demir Çelik olarak ürün gamını , bu yönde geliştirdiklerini aktaran Değer, “Yakın dönemde yükselişine tanık olacağımız ürünlerin başında boyalı profiller olacak. Atölyelerde ve işlem yapılan yerlerde, kir, pas ve yağdan kaynaklı ekstra işçilik gerektirmediği için  kullanıma hazır bu ürünler, çevreci özelliklere sahip. Bunun yanı sıra müşteriler için zaman kazandırarak ve maliyet tasarrufu sağlayarak öne çıkacaklar” şeklinde konuştu.

Değer, demir-çelikte 2023 hedefi olan 55 milyar dolarlık ihracata ulaşabilmek için Türkiye’nin, modern teknolojiyi, bu konudaki sektörel bilgi ve deneyimle iyi harmanlayabilmesi gerektiğini belirtti. Bunun için üretici firmaların Ar-Ge bütçelerini ve çalışmalarını artırmalarının şart olduğuna öne süren değer, “Bu durum, aynı zamanda sektöre kalifiye eleman yetişmesi için de önemli bir avantaj sağlayacaktır. Türkiye’nin bu sektörde sadece bir hammadde üreticisi değil; aynı zamanda yenilikçi, inovatif ve çevreci demir-çelik ürünlerin merkezi bir ülke olarak konumlanması, hem üretici firmalara hem de satış bayilerine olumlu yansıyacaktır” değerlendirmesini yaptı.