Uludağ Kampı'nda 6 kişide domuz gribi

Kampta bulunan diğer öğrenci ve eğitmenlere önleyici sağlık tedbiri uygulanmaya başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BURSA - Uludağ'da düzenlenen bir kampa katılan 1'i yabancı 6 kişide "Domuz gribi"ne rastlandı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin kampta bulunan diğer öğrenci ve eğitmenlere önleyici sağlık tedbiri uygulamaya başladığı öğrenildi. Uludağ oteller bölgesinde özel bir kuruluş tarafından organize edilen kampta bir hafta önce rahatsızlanan bir öğrencide, yapılan tetkikler sonucunda "Domuz gribi" virüsüne rastlandığı belirtildi.

Yapılan analizler sonucunda, 5 kişide daha "Domuz gribi" görüldüğü, bu kişilerin, hastalığı ilk rahatsızlanan öğrenciden kaptıklarının sanıldığı ifade edildi. Hastanede tedavileri tamamlanan bu kişilerin taburcu edildikleri, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'da değişik grupların otellerde, çadırlarda veya kendi imkanlarıyla kamp faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.

Kamplardan bir tanesinde yurtdışından gelen bir çocukta görülen rahatsızlığa, "Domuz gribi" teşhisi konulduğunu ifade eden Harput, şöyle konuştu:

"Orada diğer çocuklar da bir kontrol işlemine tabii tutuldular. Bunlardan da 4 çocuk ve 1 görevlide aynı hastalık tespit edildi. Virüs taşıdığı belirlenenler tedaviye alındı. Çocuklar kamptan ayrıldı. Kamp da bugün sona erdi. Bu mesele inşallah büyümeden, daha fazla yayılmadan sona erer diye umut ediyoruz."

Harput, Uludağ'da onlarca otel, çadır ve kamp yeri bulunduğuna işaret ederek, "Uludağ'da böyle bir sanal sağlık salgını varmış gibi bir anlayışın, kanaatin oluşmaması gerekir. Uludağ bütün canlılığıyla hayatiyetini sürdürmekte. İnsanlarımız orada her türlü sosyal, kültürel ve eğlenceye yönelik etkinlikleri yaşamaktadır" dedi.