Uluslararası Avrupa Hareketi 2010'da Türkiye'de

Toplantıda Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci ele alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

ANKARA - Her yıl farklı bir ülkede kongre düzenleyen Uluslararası Avrupa Hareketi, gelecek yılki toplantısını Türkiye'de yapacak, toplantıda Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci ele alınacak.

AB'nin kurulma sürecinde etkin rol oynayan, çalışmalarını kurulduğu 1948 yılından bu yana sürdüren ve her yıl farklı bir Avrupa ülkesinde toplantı düzenleyen Uluslararası Avrupa Hareketi, 2010 yılındaki kongrenin Türkiye'de yapılmasını önerdi.

Önerinin kabul edilmesiyle Türkiye çalışmalarına başladı. TBMM–Avrupa Hareketi işbirliğiyle düzenlenecek kongrede, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci, aday ve potansiyel aday ülkelerde, sivil toplum örgütlerinin kamu ile olan ilişkileri ele alınacak. Kongrede, Türkiye'yi TBMM ve Türkiye-Avrupa Birliği Derneği temsil edecek.

Uluslararası Avrupa Hareketi'nin Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da 16-18 Nisan 2009 tarihleri arasında yaptığı son kongresinde Türkiye'yi, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu temsil etmişti. Mumcu, kongrede, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde sivil toplum kuruluşlarının rolünü değerlendirmişti.