Unilever, Rusya'da satınalma ile büyüyecek

Unilever, Rusya'nın en büyük kozmetik şirketini 500 milyon euroya satın alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Tüketim mallarının önde gelen şirketlerinden Unilever, Rusya'nın en büyük kozmetik şirketini 500 milyon euroya satın alıyor.

Dünyanın üç numaralı gıda ve tüketim malları grubu Unilever, Rus kozmetik şirketi Concern Kalina'nın iki büyük hissedarından yüzde 82'lik hisseyi 500 milyon euroya satın almayı kabul ettiğini, satın alma anlaşmasının bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediğini açıkladı.

Unilever, Rus şirketinin kalan hisselerini de 2012 yılında satın almayı umuyor.

Rusya'da kişisel bakım ürünleri pazarında iki numara olarak kozmetik şirketi L'Oreal'ı geçmeyi hedefleyen Unilever'in, Concern Kalina'yı satın alması, kişisel bakım pazarının yılda yüzde 10 büyüdüğü Rusya gibi hızla gelişen gelişmiş ekonomilere girme stratejisine uygun düşüyor.

İngiliz-Hollanda ortaklığı Unilever bu satın almayla, kişisel bakım ve ev temizlik ürünleri piyasasının en büyüğü ABD merkezli Procter & Gamble'dan sonra ikinci sıraya yerleşmiş olacak.

Kişisel bakım pazarı, Hindistan, Brezilya ve Çin gibi gelişmekte olan piyasalardaki güçlü pozisyonuyla Unilever'in en hızlı büyüyen kategorisi haline geldi ve şirketin 2010 yılında 44,3 milyar euroluk toplam satışının yüzde 30'dan fazlasını oluşturdu.

Concern Kalina'nın, büyük bölümü Rusya, Ukrayna ve Kazakistan'da olmak üzere bu yıl satışlarının 303 milyon euroyu bulması bekleniyor.

Unilever'in Rusya'da yıllık 800 milyon euro olan satışlarının üçte ikisini gıda ürünleri oluşturuyor.

Merkezi başkent Moskova'nın yaklaşık 1.700 kilometre doğusundaki Ural kenti Ekaterinburg'da bulunan Concern Kalina şirketi, 1.900 kişiye istihdam sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir