Ünlü gangsterlerin silahları 500 bin dolara alıcı buldu

Bonnie ve Clyde'ın tabancaları, açık artırmada 504 bin dolara satıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NASHUA  - ABD'nin New Hampshire eyaletinde yapılan açık artırmada bir zamanların ünlü gangsterleri olan Bonnie ve Clyde'a ait iki tabanca, rekor fiyata satıldı.
Amherst'deki RR Müzayeve Evi'nde düzenlenen "Gangsterler, Kanun Kaçakları ve Kanun Adamları" adlı açık artırmada Clyde Barrow ve Bonnie Parker'ın yanı sıra Al Capone, Pretty Boy Floyd ve John Dillinger gibi diğer ünlü suçlulara ait 134 eşya, toplam 1.1 milyon dolara alıcı buldu.
1934'te öldürüldüğünde Bonnie Parker'ın üzerinde bulunan 38 kalibre tabancası, 264 bin dolarla en yüksek fiyata satılan silah oldu.
Adının açıklanması istemeyen alıcı, Clyde Barrow'un 1911 yapımı Colt marka 45 kalibre tabancasına da 240 bin dolar ödedi.
Açık artırmada Clyde Barrow'un cep saati 36 bin dolara, öldürüldüğünde cebinde bulunan 1921 tarihli gümüş dolar ise 32 bin dolara alıcı buldu.
Ünlü kanun kaçağı Butch Cassidy'nin 45 kalibre tabancası ise, 175 bin dolara satıldı. Banka soyguncusu Cassidy, 1896 yılında Utah'daki bir dükkandan satın aldığı tabancayı 1900'lerin başında affedilmek için güvenlik güçlerine teslim etmiş, ancak af talebinin reddedilmesi üzerine suç ortağı Harry Alonzo Longabaugh ile birlikte Güney Amerika'ya kaçmıştı.
Açık artırmada Capone'nin çetesinin peşine düşen ve "The Untouchables" diye tanınan federal ajanların başındaki Elliot Ness ile Bonnie ve Clyde'i Louisiana'da pusuya düşürüp öldüren Frank Hamer'a ait eşyalar da satıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir