Uyku ilaçlı kaçış planı yarıda kaldı

Uşak'ta, bir genç kız kendisinden büyük kişiyle evlendirildiği için, ablasıyla kaçış planı hazırlayarak evdekilerin kahvelerine uyku ilacı kattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UŞAK - Uşak'ta, bir genç kız, 18 yaş büyük kişiyle evlendirildiği için, ablasıyla kaçış planı hazırlayarak, evdekilerin kahvelerine uyku ilacı kattı. Üvey babanın fark etmesi üzerine ilaçlı kahveden içen 7 kişi hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Ünalan Mahallesi Şehit Orhan Atak Sokak'ta ailesiyle yaşayan 17 yaşındaki R.K. ile ablası H.U. (23) öğle saatlerinde evden kaçmak ve  Çanakkale'ye gitmek için plan hazırladı.

Evde bulunan annesi Y.E. (39), üvey babası M.E. (32) ve üvey kardeşleri O.A. (5), E.A. (12) ve K.A'ya (8) kahve pişiren kız kardeşler, kahvenin içine iddiaya göre eczaneden aldıkları 9 adet uyku ilacı kattı. Kendileri de yanlışlıkla ilaçlı kahvelerden içen R.K. ve H.U. ile annesi, üvey babası ile üç üvey kardeşi etkilendi. Üvey baba M.E'nin eve çağırdığı üç ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırılan 7 aile fertleri tedavi altına alındı. Midesi yıkanan yedi kişiden şeker ve tansiyon rahatsızlığı bulunan anne Y.E'nin sağlık durumunun ciddi, diğerlerinin ise iyi olduğu öğrenildi. 

İlaçlı kahveleri hazırlayan 17 yaşındaki R.K. polise verdiği ifadede, bir ay önce kendisinden 18 yaş büyük Y.K. ile resmi nikahının kıyıldığını, düğünün önümüzdeki günlerde yapılacağını, evlenmek istemediği için ablasıyla evden kaçmak için böyle bir plan kurduğunu söylediği öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.