Uyum Gıda halka arz ediliyor

Talep toplama yöntemiyle gerçekleşecek halka arzın tarihi 4-5 Kasım, hisse fiyatı ise 8,75 TL.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Market zinciri Uyum Gıda, gelecek yıl yüzde 100 büyüme hedefiyle hisselerinin yüzde 30'unu halka arz edecek.

Talep toplama yöntemiyle gerçekleşecek halka arzın tarihi 4-5 Kasım 2010 olurken, hisse fiyatı ise 8,75 TL olan halka arzda beklenen nakit girişi 52,5 milyon TL. Uyum Gıda A.Ş, halka arzdan elde edeceği gelirin tamamını yeni mağazalar açmak için kullanacak.

Uyum Gıda A.Ş. Genel Müdürü Sait Koç, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, perakende sektörünün hareket halinde olduğunu ifade ederken, birinci gruptakilerin satın alma yoluyla veya yeni mağazalar açarak hızla büyüdüğünü, ikinci grupta yer alanların üçüncü gruptan satın almalar yaparak veya yeni mağazalar açarak arayı açmamaya çalıştığını, üçüncü grubun ise hızla küçüldüğünü söyledi.

Koç, önümüzdeki 10 yıl içinde pazarın yüzde 50 ya da 60'ının en fazla 10 perakendeci şirket tarafından yönetiliyor olacağını vurguladı.

Metrekare başına aylık satış ortalaması sektörde 553 TL iken, Uyum Gıda'da 668 TL olduğunu belirten Koç, bu yılı yüzde 16 büyümeyle ve 200 milyon TL'nin üzerinde bir ciroyla kapatmayı öngördüklerini, 1998'de kurulan Uyum Gıda'yı önümüzdeki yıl yüzde 100 büyütmek, şu anda 33 olan mağaza sayısını 73'e çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Koç, Uyum Gıda A.Ş'nin, rakiplerinden farklı olarak "site mağazacılığı" konsepti ve İstanbul'un birbiri ardına toplu konutların ve sitelerin inşa edildiği gelişim bölgelerinde büyüdüğünü ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir