Uzman Yardımcılığı giriş sınavı 19-23 Ekim tarihlerinde yapılacak

Başbakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak ve Başbakanlık Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 30 Başbakanlık Uzman Yardımcılığı kadrosu için giriş sınavı yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakanlık'ın Uzman Yardımcılığına Giriş Sınavı duyurusu, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlana göre, Başbakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak ve Başbakanlık Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 30 Başbakanlık Uzman Yardımcılığı kadrosu için 19-23 Ekim 2009 tarihleri arasında Başbakanlık Merkez Binada Giriş Sınavı yapılacak.

İlanda, giriş sınavına başvuru şartları, başvuru şekli ve yeri, sınava giriş şartları yer aldı.

Giriş sınavı, adayların mezun olduğu bölüm ile birlikte hukuk, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve işletme ile Başbakanlığın faaliyet alanlarıyla ilgili konular, genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin Başbakanlık Uzmanlığına uygunluğunun değerlendirildiği sözlü sınav olacak.

Gümrük müfettiş yardımcılığı, stajyer kontrolörlük, gümrük uzman yardımcılığı ve Avrupa Birliği uzman yardımcılığı giriş sınav ilanı da Resmi Gazete'de yer aldı.

Buna göre, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görevlendirilmek üzere, 7 Gümrük Müfettiş Yardımcısı, 10 Stajyer Kontrolör, 47 Gümrük Uzman Yardımcısı, 4 AB Uzman Yardımcısı (kadro karşılığı sözleşmeli)kadroları için giriş sınavı yapılacak.

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı ve her kadro için farklı zamanlarda yapılacak sınavlara giriş şartları ilanda belirtildi.

Başvurular, Gümrük Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı'na, her kadro için farklı olmak üzere 2-19 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılacak.