Üzmez davasında B.Ç'ye ilaç tedavisi

Yazar Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen B.Ç'ye "anksiyete bozukluğu" ve "panik bozukluk" tanısı konularak ilaç tedavisi önerildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Yazar Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu raporu için 16 Nisanda İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda muayene edilen B.Ç'ye "anksiyete bozukluğu" ve "panik bozukluk" tanısı konulduğu, ilaç tedavisi önerildiği öğrenildi.

B.Ç. hakkındaki raporun davanın görüldüğü Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi ve mağdur çocuğun avukatına henüz tebliğ edilmediği, Bursa Barosunun çocuğun velayetiyle ilgili talebini değerlendiren Bursa 2. Çocuk Mahkemesinin muayene raporuyla ilgili olarak telefonla bilgi aldığı, rapor doğrultusunda bu talebi reddettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa Barosu, SHÇEK Bursa İl Müdürlüğünde koruma altında bulunan B.Ç'nin anne ve babasının velayetinin dava sonuçlanana kadar askıya alınması, anne ve babayla yapılan görüşmelerin SHÇEK uzmanları veya yetkilileri gözetiminde olması, çocuğa vasi olarak SHÇEK uzmanının atanması, davada çocuğun haklarını savunması için kayyum tayin edilmesi ve çocuğun UÜ Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Bölümünde tedavi ve rehabilite edilmesiyle ilgili taleplerle Bursa Çocuk Mahkemesine başvurdu.

Mahkemenin "yetkisizlik" kararı vererek İnegöl Çocuk Mahkemesine gönderdiği dosya, bu mahkemenin de aynı yöndeki kararı üzerine uyuşmazlık mahkemesine gönderildi.

Uyuşmazlık mahkemesinin bu konuda Bursa Çocuk Mahkemesinin yetkili olduğuna karar vermesi üzerine talebi inceleyen Bursa 2. Çocuk Mahkemesi, baroya talebin reddedildiğini tebliğ etti.

Baro Başkanı Zeki Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemeye B.Ç. ile ilgili yaptıkları 5 talebin de reddedildiğini belirtti.

Mahkemenin tebliğ yazısında, B.Ç'nin Bursa Adli Tıp Kurumu Genel Kuruluna, oradan da İÜ Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'na sevk edildiğinin kaydedildiğini ifade eden Kahraman, tebliğde "araştırmalara göre" çocuğa burada "anksiyete bozukluğu" ve "panik bozukluk" teşhisiyle ilaç tedavisi önerildiğini bildirdi.

Mahkemenin karar metninde, baroya "çocuğun tıbbi tedavi ve rehabilitasyonu sırasında ihmali olanlar olursa suç duyurusunda bulunabileceğinin" belirtildiğini kaydeden Kahraman, B.Ç. ile ilgili adli tıp kararının henüz ilgili mahkemeye resmen tebliğ edilmediğini, kararın telefonla öğrenildiğini söyledi.

Zeki Kahraman, Bursa 2. Çocuk Mahkemesinin kararına bir hafta içinde itiraz edeceklerini, itirazın reddedilmesi halinde temyize gideceklerini sözlerine ekledi.