Vali Mutlu: Taksim'de toplanmaya izin verilmeyecek

Göstericiler dün ilk kez silah kullandı. Hastanede 4 kişi yatarak tedavi edilmektedir. Provakatörler artık silah da kullanacak cüreti göstermiştir ve 2 polisi yaraladılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Taksim Gezi Parkı ve çevresinde dün akşam itirabiyle yaşananlara ve devam eden olaylara ilişkin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıklmalarda bulundu.

Vali Mutlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sosyal medya üzerinden yaygınlaştırılan toplumu ajite eden haberlere dikkat edilmelidir. Bir kadının TOMA tarafından ezildiği haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. 

Kimyasal değil ilaçlı su

Kimyasal bir su değildir, ilaçlı bir sudur. Kimyasal kullanıldı şeklinde abartılması toplumu ajite etmek için yapılan davranışlar, bunlara itibar edilmemelidr. Taksim için yapılan çağrı huzuru bozmaya yöneliktir.

Gözaltı işlemlerinin sayısı 22 kişidir. Bazı kişiler Çarşı grubundandır. Olaylardaki taraftarların çarşı grubuyla ilgisi yoktur. Çarşı grubu bir taraftar grubudur. Bu olayları organize eden ve taraftar grubu içinde pozisyon alan kişiler vardır. 

Bazı doktorlara gözaltı işlemi var, göstericilerle hareket ediyorlar. İstanbul dışından gelip olaylarda yer alan doktorlar dikkat çekici.