Vali ve belediye başkanları misafirliğe gidecek

Protokol üyeleri "Komşumla Varım Projesi" kapsamında evleri ziyaret ederek komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Derneğince geliştirilen "Komşumla Varım Projesi" kapsamında vali ve belediye başkanları, evlere misafirliğe giderek komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini sağlayacak.
Dernek Başkanı Remzi Çinemre, projeyi komşuluğun önem kazanması, değerinin yitirilmemesi, komşular arasında moral ve motivasyonun artırılması için hazırladıklarını söyledi.
Çinemre, insanların geçmişte gönüllülük esasıyla birbirlerini rehabilite ettiğini vurgulayarak, teknolojinin gelişmesiyle komşuluğun unutulduğunu anlattı.
Komşuluğun güven, hatırlanma, paylaşma ve yardımlaşma olduğuna dikkati çeken Çinemre, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisi, 'Komşu, komşunun külüne muhtaçtır' atasözü var. Bir rapora göre apartmanlarda komşuyu tanıma oranı yüzde 17, sitelerde bu oran yüzde 23. Komşuluk böyle bir duruma geldi. Komşuluğun önemini gündeme getirerek toplumda güzellik oluşmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

"Komşu sana geldim, çayın var mı?"

Çinemre, projeyi Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başlatacağını kaydetti.
Büyük ve Toçoğlu'nun, eşlerinin yaptığı pasta, börek ve kurabiyelerle komşularına misafirliğe gideceğini belirten Çinemre, şöyle konuştu:
"Komşu sana geldim, çayın var mı?' diyerek ziyaret etmelerini istiyoruz. İkramlarıyla giderek tanışacak, birbirlerinin hal ve hatırını sormuş olacaklar. Bunu il protokolüne ve STK'lara da anlatacağız. 'Komşuluk paylaşmaktır, hatırlanmaktır ve yardımlaşmaktır' sloganlarını kullanacağız.
Ardından ilimizdeki tüm vatandaşların birbirlerini bu şekilde ziyaret etmelerini isteyeceğiz."
Çinemre, proje için kurumlardan destek istediklerini, birlikte şiir ve deneme yarışmaları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Ev hanımı Nuray Sertatlı ise komşuluğun unutulmaya yüz tuttuğunu savunarak, "Bir binada komşu komşusunu tanımıyor, görüşme yapılmıyor. Projeyle daha samimi bir ortam olur, herkesin birbirine güveni gelir" şeklinde konuştu.