Van'da katliam gibi kaza: 11 ölü

Van'da minibüs ve kamyonetle çarpışması sonucu 11 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Van-Erciş Karayolu'nda bugün saat 08.30'de kamyonet ile minibüsün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Erciş ilçesinden Van'a gelen ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 65 HC 593 plakalı yolcu minibüsü, Erciş-Van karayolunda karşı yönden gelen 06 DL 2741 plakalı kamyonla çarpıştı. 

3b814608f6338fd3fe8faed701129bbb.jpg

AÖF sınavına katılmak için Van'a gidiyorlardı

Kazada yaşamını yitiren 11 kişi arasında bir kadın öğretmen ve açıköğretim sınavına giden öğrencilerin de bulunduğu belirlendi.

Erciş-Van karayolunda meydana gelen kazada yaralanan 4 kişinin tedavisi devam ediyor.

Hayatını kaybeden 11 kişinin cenazeleri otopsi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine kaldırıldı.

Kaza nedeniyle kısmen ulaşıma kapanan Erçiş-Van karayolu, araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yeniden açıldı.

İsimleri açıklandı

Kazada sınava girecek olan ücretli öğretmen Ümit Batmaz, ücretli öğretmen Rafiye Ceylan (27) ile astsubay eşi Kudret Ceylan (30), Barış Turan, Turan Aladağ (28), Sait Işık (33), Murat Ateş (23), Mehmet Tokmak (17), Muhammet Yalçınkaya, minibüs sürücüsü İsmet Ağaç (31) ve kamyonet sürücüsü Hamdi Tel (36) hayatını kaybetti. Ölenlerden Mehmet Tokmak'ın da kamyonette bulunduğu belirlendi.

 

Vali: Yoğun bir çalışma yürütülüyor

Vali İbrahim Taşyapan, AA muhabirine, Erciş-Van karayolundaki kazanın kamyonla yolcu minibüsünün çarpışması sonucu meydana geldiğini söyledi. 

Taşyapan, "Kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. İlk aldığımız bilgiye göre, minibüste Van'da sınava girmek için gelen öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu yönündeydi. Ekiplerimiz kazanın yaşandığı bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. Yaralılar hastanelere kaldırıldı" diye konuştu.