Ve 3 Türk bankası Erbil'de

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası'nın Erbil şubeleri düzenlenen törenlerle açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel krizde dünyanın birçok büyük bankası batarken başarılı geçtiği bu sınavla tüm dünyanın dikkatini çeken Türk bankacılık sektörü artık Erbil'de boy gösterecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ile Vakıfbank Erbil Şubesi'nin açılışını yaptı.

"Vakıfbank'la birlikte, bir başka köklü devlet bankamız Ziraat Bankası ve Türkiye'nin en önemli özel bankası, İş Bankası da Erbil'de eşzamanlı olarak faaliyete başladı” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Yine bir başka güzel gelişmeyi hatırlatmak isterim; Türk Hava Yolları, 14 Nisan'dan itibaren, Erbil'e uçmaya başlıyor. 2 Türk firması tarafından inşa edilen ve biraz önce açılışını yaptığımız Erbil Havaalanı, böylece dünyanın en büyük ve prestijli havayolu şirketlerinden biriyle, Türk Hava Yolları ile tanışıyor.

Açılışını yaptığımız Başkonsolosluğumuzun, Vakıfbank şubesinin, Ziraat Bankası ve İş Bankası şubeleri ile Türk Hava Yolları seferlerinin, Irak'a, Erbil kentine hayırlı olmasını diliyorum. Gösterilen kolaylıklardan dolayı başta Sayın Mesut Barzani olmak üzere tüm yetkililere şükranlarımı sunuyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."

Daha sonra, Erdoğan ve Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başkanı Barzani, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunu ve Vakıfbank Erbil Şubesi'ni birlikte açarak, incelemelerde bulundu.

İş Bankası, Çağlayan'ın katıldığı törenle açıldı

Öte yandan İş Bankası'nın Erbil şubesi de Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı törenle açıldı.

Bugünün, tarihe geçecek önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Çağlayan, "Türk ihracatçısı, Türk müteahhidi ve Türk yatırımcısından sonra Türk bankacılık sektörü de Erbil'e girmiş oluyor" dedi.

"Türkiye'nin en büyük özel sektör bankası olan İş Bankası'nın Erbil'de şube açmasının bir övünç kaynağı olduğunu" dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"İş Bankası, her zaman Türk özel sektörünün yanında olmuştur, ihracatçıyı desteklemiştir. Erbil, Türkiye, Irak ticari ilişkilerinin geliştirilmesinde çok önemli destek verecektir. Artık Erbil ile Türkiye arasında para transferi çok kolay yapılacak, iş adamları rahatlıkla teminat mektubu alacak ve ticaretin gelişmesine imkan sağlayacaktır. 3 Türk bankasının Erbil'de faaliyet göstermesi, Erbil tarihi için bir ilktir. İnanıyorum ki daha birçok Türk bankası açılacaktır."

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de Erbil şubesinin bankanın yurt dışındaki 30. şubesi olduğunu belirterek, bundan sonra Bağdat, Basra, Süleymaniye, Duhok ve Zaho'da şube açmayı planladıklarını, en kısa zamanda buradaki teşkilatı Irak bankasına dönüştüreceklerini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir