Ve Yarımağan istifa etti

YÖK Başkanı Özcan, "ÖSYM'ye en kısa sürede vekaleten bir atama yapacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifa ettiği öğrenildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın başkanlıktan istifa ettiği öğrenildi.

Yarımağan, son günlerde KPSS ile ilgili iddialar konusundaki gelişmeler üzerine başkanlık görevinden ayrıldı.

Bahçesiyle uğraşacak

Prof. Dr. Ünal Yarımağan, istifasıyla ilgili olarak ''Koşullar böyle gerektirdi. Başkanlıktan ayrılmam gerekti. Emekli olacağım'' dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) kurulduğu 1974 yılından bu yana kurumda görev yapan ve son 6 yıldır Başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Ünal Yarımağan, istifa kararı ile ilgili soruya ''Koşullar böyle gerektirdi, gerektiği için böyle oldu. Başkanlıktan ayrılmam gerekti. Emekli olacağım. Birkaç gün izin alacağım, peşinden emekli olacağım. Torunum var, torunumla ilgileneceğim. Bahçeyle ilgileneceğim'' şeklinde yanıtladı.

Dün akşam netleşti

Yarımağan, dün akşam saatlerinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüştükten sonra istifasını netleştirdi. Yarımağan, bugün istifa dilekçesini hazırlayarak, YÖK'e sunduktan sonra ÖSYM çalışanlarıyla bir toplantı yaparak, istifa kararını açıkladı. Üzüntülü geçen toplantıda bazı çalışanların gözyaşlarını tutamadığı öğrenildi.

Öte yandan, ÖSYM'de bazı görevden almalar olabileceği öğrenildi.

Vekaleten atama yapılacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın istifasını kendilerine sunduğunu belirterek, "ÖSYM'ye en kısa sürede vekaleten bir atama yapacağız. Atama yapacağımız kişi ÖSYM dışından olacak ve görevini bu yıl sonuna kadar sürdürecek.

Bu arada, ertelediğimiz 12 sınav ile iptal ettiğimiz KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı yapılacak" dedi.

Özcan, ÖSYM'de, mevcut soruşturmalar sonuçlanıncaya, soruşturmanın selameti açısından görevden almalar olacağını bildirdi.

Özcan, ÖSYM'yi yeniden yapılandıracaklarını, bu kapsamda daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'na sundukları kanun taslağını geri çekerek, üzerinde çalışacaklarını ve yeni bir yapıya kavuşturacaklarını söyledi. Özcan, kanun taslağının Meclis açıldıktan sonra en kısa sürede gündeme getirileceğini kaydetti.

Ünal Yarımağan kimdir?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, Galatasaray Lisesi’ni dereceyle bitirip gittiği Fransa’da da birincilikle mezun oldu.

Ardından yıllarca Hacettepe Üniversitesi’nde çalıştı, kuruluşu 1974’ten 2004’e kadar ÖSYM’de görev yaptı.

Zamanın YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in görevlendirmesi ile Başkan oldu. Fransa’da İnsa Lyon’da Elektronik Mühendisliği ’nin ardından Hacettepe Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri alanında çalıştı.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir