Vekiller sınır karakollarını gezecek

Meclis Milli Savunma Komisyonu üyeleri İran, Irak ve Suriye sınırındaki karakolları ziyaret edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Meclis Milli Savunma Komisyonu üyeleri yeni yılda önemli askeri birlik ve tesisleri ziyaret edecek. Komisyonun ziyaret programında İran, Irak ve Suriye sınırındaki karakolları ziyaret de yer alıyor.
 
Meclis Milli Savunma Komisyonu yeni yılda önemli askeri birlik ve tesisleri ziyaret edecek. Komisyonun ziyaret programı taslağında Ocak ayında SSM ve ASELSAN’ın görülmesi yer alıyor. Programa göre milletvekilleri SSM’ye götürülecek ve burada brifing alındıktan sonra karayolu ile ASELSAN’a geçecek. Milletvekilleri Şubat ayında ise TAI’yı, Mart ayında da 1’inci HİBM.K.lığı (Eskişehir)’nı ziyaret edecek. 
 
Komisyon Nisan ayında da Gölcük Tersane K.lığına gidecek. Burada brifing alınacak ve tesis gezilecek. Komisyon üyeleri Nisan ayında 1’inci ABM K.lığına (Arifiye/Adapazarı)da giderek brifing alacak. 
 
İran ve Irak sınırında birer karakol görülecek
Milli Savunma Komisyonu üyeleri Mayıs ayında İran ve Irak sınırında birer karakola gidecek. Programa göre milletvekilleri havayoluyla Van’a gidecek. Van Havaalanı’ndan helikopterle hareket edilerek İran sınırında bir karakola ziyaret gerçekleştirilecek. Öğle yemeği sıcak olarak karakolda yenecek. Öğleden sonra İran sınırındaki karakoldan Irak sınırındaki karakola gidilecek. Akşam yemeği Yüksekova’da yenecek ve gece 3’üncü P.Tüm. Misafirhanesi (Yüksekova/Hakkari)’nde kalınacak. 
 
Suriye sınırında bir karakol görülecek
Milli Savunma Komisyonu üyeleri Mayıs ayında Suriye sınırında bir karakola da gidecek. Programa göre Yüksekova’da kahvaltıyı müteakip helikopter ile önce Kızıltepe/Mardin bölgesinde (Suriye sınırında) bir karakol görülecek. Suriye sınırındaki karakolun görülmesini müteakip helikopter ile Mardin Havaalanı’na gidilecek. Buradan uçakla Ankara’ya dönülecek.