Vergi İdareleri Forumu yarın İstanbul'da toplanıyor

İki gün sürecek Forumda ABD Gelir İdaresi ve FTA Başkanı Douglas Shulman da konuşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - OECD Vergi İdareleri Forumu (FTA) yarın İstanbul'da toplanıyor.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Vergi İdareleri Forumu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açılış konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak.

Açılışta Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci ile ABD Gelir İdaresi ve FTA Başkanı Douglas Shulman da birer konuşma yapacak.

İki gün sürecek Foruma Shulman'ın yanısıra FTA Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürüten Avustralya Vergi İdaresi Başkanı Michael D'Ascenzo, Fransa Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Jean-Marc Fenet, İngiltere Gümrük ve Vergi İdaresi Vergi Daimi Temsilcisi Dave Hartnett ile OECD Vergi Politikası ve İdaresi Merkezi Başkanı Jeffrey Owens de katılacak.

Vergi yükünün adil paylaşılması, vergi gelirlerinin ekonomik krizden çıkılmasına yardımcı olması için ulusal ve uluslararası vergi sistemlerinin geliştirilmesi ve iş dünyasını destekleyen bir ortamın oluşturulması konularının ele alınacağı toplantılarda kıyı ötesi vergi uyumu da tartışılacak. Bu çerçevede, ülkelerin, kıyı ötesi düzenlemeler yoluyla saklanan kazanç veya varlıklara ilişkin gelirleri toplamak için uyguladıkları yenilikler incelenecek. Gelir idareleri arasındaki çok taraflı eylemlerin bu gelirleri nasıl tespit edip toplamaya yardımcı olacağı araştırılacak.

İki veya daha fazla gelir idaresinin, belli bir sayıda ülkeyle ilgili bir kurumlar veya gelir vergisi mükellefine ilişkin denetimi ortak olarak nasıl yürütebileceklerini belirleyen pratik rehber de toplantıların son günü olan 16 Eylül'de yayınlanacak.

OECD Vergi İdareleri Forumunun Türkiye dışındaki üyeleri şöyle:

Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Macaristan, İzlanda, Hindistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Kore, Lüksemburg, Malezya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Çin, Polonya, Portekiz, Rusya, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere ve ABD.

Bu arada toplantıya Azerbaycan, Gabon, Kosova, Fas, Ruanda, Suudi Arabistan, Senegal ve Endonezya da gözlemci sıfatıyla katılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir