Vestel, Skylink'e 3 yılda 1 milyon HD kutu satacak

Firmanın 2010 ihracat hedefi 2,5 milyar dolar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vestel, Avrupalı dijital yayıncı Skylink'e 3 yılda 1 milyon HD set üstü kutu satmak üzere anlaşma imzaladı.

Vestel tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirketin Avrupa'nın tek dijital yayıncılık fuarı Anga Cable'da Avrupa'nın lider operatörlerinden Skylink'e 3 yılda 1 milyon HD set üstü kutu satmak üzere anlaşma imzaladığı kaydedildi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, yaptığı açıklamada, Vestel'in 2010 ihracat hedefinin 2,5 milyar dolar olduğunu dile getirerek, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'da 1,2 milyon üyesi bulunan Skylink'in set-üstü kutularını HD kutularla değiştireceklerini, ürünlerin satışını bu ay başlatacaklarını belirtti.

2009 yılında 2,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Vestel'in toplam ihracatının yüzde 60'ını dijital ürünlerin oluşturduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Vestel, dijital ürün pazarında yüzde 25'lik pazar payı ile Avrupa'nın en büyük üreticisi konumunda. Avrupa'da dijital TV operatörlerine yönelik, ülkeye özel set üstü kutular ve LCD TV'ler üretiyoruz. Almanya, Fransa ve Doğu Avrupa'da kapalı sistem uygulamalarında güçlü bir çözüm sağlayıcıyız. Örneğin spor barlara, büyük yerleşim alanlarına, alışveriş ve iş merkezlerine TV yayınının dağıtılmasına yönelik set üstü kutular yapıyoruz. Avrupa'da birkaç büyük servis sağlayıcısı ile yeni projeler için görüşmelerimiz sürüyor. 2010 sonunda Avrupa'daki "pay-TV" operatörlerinin yüzde 60'ı ile iş yapabilme potansiyeline ulaşmayı hedefliyoruz. 2010'da ihracat hedefimiz 2,5 milyar dolar. Bu yıl fuarda, yeni dijital yayın operatörleri ve internet servis sağlayıcıları ile gelişmekte olan pazarlar için iş bağlantıları kurmayı bekliyoruz. Ayrıca Vestel'in yeni dijital kutularını ve TV teknolojilerini sergilemek ve internete bağlanabilen tüketici elektroniği cihazlarımızın satışını artırmak da beklentilerimiz arasında..."

Üretimin büyük kısmı yurtdışına satılıyor

Vestel'in, Anga Cable fuarında son teknoloji eseri LCD TV'lerden dijital set üstü kutulara 60 farklı ürün çeşidiyle Avrupalı müşterilerle buluştuğu belirtilen açıklamada, 30 ülkeden 390 katılımcıyı bir araya getiren fuarda, Vestel'in ürünlerinin 120 metrekarelik geniş bir stantta sergilendiği belirtildi.

Şirketin, tüm dünyada büyük ilgiyle karşılanan üç boyutlu yayıncılık alanında Türkiye'nin ilk 3D LCD'sini de bu fuarda görücüye çıkardığı bildirildi.

Vestel'in Avrupa'da üretim anlaşması yaptığı operatörler arasında LCD TV'ler için İngiltere'de Freeview, İtalya'da Mediaset, İspanya'da Abertis, İsveç'te Boxer, Norveç'de Riks TV, Fransa'da Canal , platformlar arasında ise Yahoo Widgets, Boxee, Miniweb ve HBB TV'nin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İngiltere'de TopUpTV ve Freeview, Almanya'da Astra(HD ), Fransa'da Canal , İspanya'da Abertis, Slovakya'da Skylink, Avusturya'da ORF, Kuzey Afrika ve Arap ülkelerinde Al Jazeera, Letonya'da Lattlecom, Türkiye'de Digitürk ve Türk Telekom IP. İngiltere Premier Ligi, İspanya La Liga, Fransa Ligue 1, Avusturya Bundesliga, Slovakya Corgon Liga ve Turkcell Superlig futbol maçları bu ülkelerde Vestel set üstü kutularıyla seyrediliyor.

Vestel ayrıca 2010 yılının 2. yarısında set üstü kutular için İsveç ve Danimarka'da Boxer, Yunanistan'da Nova, Polonya'da N-TV, Rusya'da Orion ve Raduga, İran'da Takta ve Çek Cumhuriyeti'nde Mediavision ile anlaşma yapmayı planlıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir