Vodafone, Diyarbakır Santral Merkezi'ni açtı

19 milyon lira yatırımla kurulan santral bölgede daha hızlı, kaliteli ses ve data hizmeti sağlanmış olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Vodafone Türkiye, bölgedeki 9 ile hizmet verecek olan Diyarbakır Santral Merkezi'ni hizmete açtı.  

Santralin açılışı nedeniyle Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel,  31 Aralık 2013 itibariyle 19,7 milyon abonesiyle Türkiye'nin ikinci büyük mobil iletişim şirketi olduklarını, artan müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilmek için teknoloji, sosyal ve hizmet alanlarında durmaksızın yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. 

 Diyarbakır Santral Merkezi'nin, Diyarbakır'ın yanı sıra Batman, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Malatya, Elazığ, Mardin ve Adıyaman'a hizmet sunduğunu kaydeden Süel,  bu merkezin, Türkiye'de en yoğun trafiğin taşındığı 5'nci merkez olma özelliğini taşıdığını bildirdi. 

 "19 milyon lira yatırımla kurulan santral, aynı anda 3.5 milyon aboneye hizmet verme kapasitesine sahip" diyen Süel, şöyle konuştu: 

"En son teknolojiye sahip cihazların kullanıldığı Diyarbakır Santral Merkezi ile bölgede çok daha hızlı, kaliteli ses ve data hizmeti sağlanmış olacak. Merkezde sunulan HD ses kalitesi, sesin karşı tarafa çok daha net iletilmesini sağlayan ve kullanıcılara çok daha doğal bir ses deneyimi sunan bir teknoloji olarak dikkati çekiyor. Kesintisiz büyümemize paralel olarak, Türkiye'nin her köşesini kapsayan yatırımlarımıza aralıksız şekilde devam edeceğiz. Türkiye'nin dijital dönüşümü için ilham veren teknolojileri sunmayı sürdüreceğiz." 

Süel, Diyarbakır'da 39 bayi ile 122 kişiye doğrudan, dolaylı olarak da 488 kişiye istihdam sağladıklarını dile getirerek, "Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak Projesi" kapsamında da kentte 9 bin 390 kişiye ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladıklarını dile getirdi. 

"Diyarbakır'da M2M kullanımı yoğun" 

Diyarbakır'ın, makinelerarası iletişimin (M2M) en yoğun olarak kullanıldığı illerden biri olduğunu vurgulayan Süel, aralarında Bağlar Belediyesi,  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Halk Sağlığı Merkezi'nin de yar aldığı çok sayıda kuruluşun  M2M hizmetini kullandığına işaret etti. 

Diyarbakır'ın e-fatura kullanımı ile çevreye duyarlı iller arasında yer aldığına değinen Süel, faturalı abonelerinin yüzde 61.1'inin e-fatura kullandığını sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir