Volkan Kara, Bain & Company'nin ortakları arasına katıldı

Volkan Kara, global yönetim danışmanlığı firması Bain & Company Türkiye ortakları arasına katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kara, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da 20 yıla dayanan endüstri ve yönetim danışmanlığı birikimini artık Bain bünyesinde Türkiye ve tüm bölgesel müşterilerin hizmetine sunacak. Bugüne kadar çeşitli büyük şirketlerde kurumsal strateji, stratejik planlama, satınalma ve birleşmeler, portföy yönetimi, dönüşüm ve değer yaratma stratejileri konularında uzmanlık sergilemiş ve holding, üretim, sanayii, perakende ve enerji sektörlerinde geniş bir deneyime sahip olmuştur.

Volkan Kara kimdir?

Kara, Bain’e katılmadan önce Sabancı Holding’de Kurumsal Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğü, Enerjisa’da Kurumsal Geliştirme Bölüm Başkanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde MillerCoors firmasında Strateji Direktörlüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca Enerjisa, Sasa, Akçansa, Çimsa ve Tursa şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği görevini üstlendi.

University of North Carolina at Chapel Hill, Kenan-Flagler Business School’dan MBA derecesine sahip olan Volkan Kara, Harvard Business School Executive Program’ı da tamamlamıştır. Kendisi aynı zamanda DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi başkanlığını 2011 yılından beri sürdürmektedir.