Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye daha çok önem verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



BURSA - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Önümüzdeki dönemde uluslararası yatırımcıların büyüme anlamında pazar arayışlarında Türkiye'ye gittikçe daha fazla önem vereceklerini düşünüyorum" dedi.

Timuray, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu "Uludağ Ekonomi Zirvesi"nde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Timuray, bütün dünyada uluslararası şirketlerin büyümenin formülünü aradığını belirterek, Türkiye'nin son 10 yılda gösterdiği makroekonomik performans açısından giderek cazibesini artırdığını kaydetti.
Ekonomik anlamda bakıldığında dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında büyüme performansında bir ayrışma olduğunu ifade eden Timuray, "Bu ayrışmadan dolayı küresel sermayenin batıdan doğuya kaydığı bir süreç içerisindeyiz. Türkiye'nin önünde çok önemli bir fırsat oluştu. İnanıyorum ki Türkiye önüne gelen fırsatı iyi şekilde değerlendirecek" diye konuştu.
Timuray, S&P'nin not artırımının Türkiye'nin makroekonomik performansındaki olumlu gidişatını tescillediğini anlatarak, şunları aktardı:
"Önümüzdeki dönemde uluslararası yatırımcıların büyüme anlamında pazar arayışlarında Türkiye'ye gittikçe daha fazla önem vereceklerini düşünüyorum. Yabancı sermayenin girişi bakımından ülkemiz küresel sermaye girişinden yüzde 1 pay alıyor. Türkiye'nin ilk 10 ekonomi arasında yer alması gerekiyor. Bu da bize yüzde 3'lük payı hedeflememiz gerektiğini gösteriyor. Çok uluslu şirketler Türkiye'de performansını artırdıkça, makroekonomik büyümeyle paralel bir biçimde istikrarlı grafik çizdikçe, ülkemizin yatırım ortamının uluslararası arenada tanıtımı için çok önemli olacak."

"Türkiye'nin ilk 500 firmasının yarısından fazlası Vodafone'lu"

Timuray, sesten veriye doğru yaşanan mobil dönüşümü abonelere sunmak istediklerini belirterek, "Güçlü bir büyüme performansı sergiliyoruz. Türkiye'nin ilk 500 firmasının yarısından fazlası Vodafone kullanıyor" dedi.
Mobil cihazların ileri ki dönemde ulaşacağı gelişmeye işaret eden Timuray, bütün iş alanlarının kendisini mobil dünyada yeniden tanımlandığını ifade ederek, Türkiye'nin bu değişimi öngörüp mobil teknolojilerin faydalarını iyi kullanması gerektiğini söyledi.
Timuray, mobil teknoloji fırsatının, tüm ekosisteme kaldıraç etkisinde bulunacağını, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.