Yağışlar devam edecek

Hava sıcaklıkları aynı kalırken, iç ve doğu kesimlerde yağışlar görülecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacak, iç ve doğu kesimlerde yer yer sağanak yağışlar etkili olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güneyi (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Eskişehir ile Ankara ve Kayseri illerinin güney ilçeleri), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş) ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Afyonkarahisar çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimi ile güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu.(27)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ilçeleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(25)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(30)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(27)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(23)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(19)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(32)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA Parçalı ve az bulutlu, zamanla Trakya çok bulutlu geçecek.

EGE Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, zamanla iç kesimleri (Isparta ve Burdur ile Adana, Mersin ve Antalya'nın iç kesimleri ) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU Parçalı bulutlu, zamanla güney kesimleri (Niğde, Konya, Karaman, Aksaray ile Ankara, Eskişehir, Kayseri illerinin güney ilçeleri) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi(Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir