Yağışlar sürecek, sıcaklıklar düşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların sabah saatlerinde Ege Bölgesi ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında, zamanla iç ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edeceği tahmin edilirken, sıcaklıklar kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların sabah saatlerinde Ege Bölgesi ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında, zamanla iç ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra İzmir’in güney kıyıları ile Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığının, kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice esecek. 
 
Kuvvetli yağış
 
Ege bölgesinde aralıklarla görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra İzmir’in güney kıyıları ile Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken meteoroloji yetkilileri, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini duyurdu. 
 
Çığ tehlikesi
 
Meteoroloji uzmanları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini de bildirirken, sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşlar uyardı. 
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
 
İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (10) 
 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. (10) 
 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı. (12) 
 
ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu; gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı. (19) 
 
ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20) 
 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu. (10) 
 
ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli. (0) 
 
VAN: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli. (4) 
 
DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. (13) 
 
[PAGE]
 
Bögelerde hava durumu
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. 
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile öğle ve akşam saatlerinde güney kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra İzmir'in güney kıyıları ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. 
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Göller Yöresi, akşam saatlerinde batısı ile gece saatlerinden sonra doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzeybatı kesimleri, akşam saatlerinde kuzeydoğusu ile Konya çevrelerinin, gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Diyarbakır, Siirt ve Batman çevreleri ile gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.