Yakalama kararına itiraz

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in avukatı, yakalama kararının kaldırılması istemiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in avukatı Sadiye Saçlı Sezer, müvekkili hakkındaki yakalama kararının kaldırılması istemiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Avukat Sezer, başvurunun ardından, Ankara Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yakalama emri çıkartıldığını anımsatarak, son bir haftalık süreci yakından takip etmelerine karşın, basın mensupları kadar fazla bilgi sahibi olamadıklarını söyledi.

Defalarca başvurmalarına karşın ne aleyhlerine olan delilleri ne de suçlamayı tam olarak öğrenebildiklerini ifade eden Sezer, buna rağmen ellerinde olan belgeler ve sorulan sorular doğrultusunda bir hazırlık yaptıklarını, Kayseri'den delil topladıklarını kaydederek, mahkemeye "yakalama kararının kaldırılması talebini" ilettiklerini belirtti.

Avukat Sezer, "Artık konu hukukun elindedir, takdir mahkemenindir. Biz sayın müdürümüzün, müvekkilimizin suçsuz olduğundan eminiz. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Bu süreç tamamlanacaktır. Müdürümüz de bu konuda aklanarak çıkacaktır. Bundan eminiz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir