Yalova'da iki aday CHP lehine adaylıktan çekildi

1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimi için yeniden sandık başına gidecek Yalova'da İşçi Partisi ve HEPAR'ın adayları çekilerek CHP'li Vefa Salman'a destek kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - Yalova'da 1 Haziran'da yeniden gerçekleştirilecek belediye başkanlığı seçimi öncesi İşçi Partisi ve HEPAR’ın adayları başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu.

Seçim sonuçlarına en çok itiraz edilen yerlerden biri olan Yalova'da beklenen 1 Haziran öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Seçimin tekrarlanacağı 1 Haziran öncesi Yalova'da İşçi Partisi ve HEPAR'ın adayları çekilerek CHP'li Vefa Salman'a destek kararı aldı.

İşçi Partisi Belediye Başkan adayı Hüseyin Irızak, CHP'nin adayı Vefa Salman lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu. Irızak, Yalova'daki cephenin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de örnek olacağını vurguladı. 

Irızak, halkın AK Parti’yi devirmekteki tüm kararlığına rağmen mevcut siyasi partilerin içinde bulundukları anlaşılmaz kısır çekişmeler ve şahsi hırslarına yenik düşerek, siyasi çıkarlarını, Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarına yeğlemelerinin kendilerini bu mücadelede yalnız bıraktığını savunarak, “1 Haziran 2014 tarihinde tekrarlanacak olan Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde Sayın Vefa Salman’ı desteklediğimizi ve belediye başkan adaylığından istifa ettiğimi ilan ediyorum” dedi.

HEPAR: Çekilme talimatı Pamukoğlu'ndan geldi

HEPAR adayı Tölehan Yıldırır da adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çekilme talimatının bizzat HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'ndan geldiği ve teşkilatın da serbest bırakıldığı bildirildi.

Yıldırır, “Ulusal birlik oluşturulacağını göstermek için, Vefa Salman’ı desteklemek için adaylıktan çekildim. Yalova halkının adil başkanı olan Vefa Salman’ı belediye başkanı olarak görmek istiyoruz” dedi.

AK Parti’nin belediye başkanlığını bir oy farkla kazandığı itiraz sonrası yapılan sayımla bu kez CHP'nin 6 oy farkla kazanmıştı. AK Parti’nin, oy verme ehliyeti olmayanların oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK seçimleri iptal etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir