Yapı Kredi'ye AYB'den 50 milyon euro kredi

12 yıl vadeli temin edilen kredi, KOBİ yatırımlarının finansmanı için kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Yapı Kredi, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile 50 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladı. 
Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, 12 yıl vadeli temin edilen kredi, KOBİ yatırımlarının finansmanı için kullanılacak. Yapı Kredi'nin geçen senelerde AYB ile yaptığı anlaşmalarla birlikte kredi miktarının 350 milyon euroya ulaştığı kaydedildi.
Açıklamada, bu anlaşmanın, 2008 ve 2009 yılında imzalanan toplamda 300 milyon euroluk kredinin devamı niteliğinde olduğu belirtildi.
Bu anlaşmanın Yapı Kredi'ye olan güvenin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, bu kredi ile işini büyütmek ya da yeni yatırımlar yapmak isteyen ancak yeterli teminatı bulunmayan KOBİ'lerin nakit ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, "Yapı Kredi olarak bugüne kadar gerekli şartları sağlayan yaklaşık 60 farklı yatırıma AYB kredisi kullandırmış durumdayız. Geniş şube ağımızla kuruluşların bu konudaki her türlü ihtiyacını karşılamaya ve KOBİ'lerimizi yeni yatırımları için yönlendirmeye devam edeceğiz" görüşünü bildirdi.
KOBİ'lerin 50 milyon euro tutarındaki finansmandan yararlanabilmeleri için Yapı Kredi şubelerine başvurmalarının yeterli olduğu belirtildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir