Yaprak, 9-10 Mayıs'ta talep toplayacak

Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri A.Ş. hisselerinin yüzde 26,05'ini halka arz edilecek. Halka arz fiyatı 6 TL olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri A.Ş. (Yaprak A.Ş) hisselerinin yüzde 26,05'ini, Ziraat Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığı ile halka arz edilecek.

İMKB'de hisse senetleri birincil piyasasında sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemi uygulanacak Yaprak A.Ş.'nin halka arz fiyatı 6 TL olarak belirlendi.

Halka arz talepleri, İMKB birincil piyasasının açık olduğu 10.00-12.00 saatleri arasında 9-10 Mayıs tarihleri arasında tek fiyat üzerinden toplanacak. İMKB'de işlem gören ilk süt hayvancılık şirketi olacak Yaprak A.Ş., halka arzdan elde edilecek gelirleri, yeni toprak alımlarında kullanacak.

"Çiftçiliğe hobi olarak başladım"

Yaprak A.Ş.'nin halka arzı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker, hobi olarak başladığı çiftçilikte bugün, 57 bin 750 metrekarelik alana yayılan modern tesislere sahip olduklarını, Türkiye ve Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir seviyeyi yakalayan tesislerinde, günde 16 bin 800 kilogram çiğ süt üretildiğini, hayvan başına günde ortalama 33 kilogram süt alındığını ve sütlerin, anne sütüne yakın ve bakteri seviyesi çok düşük olmasıyla, Avrupa ortalamasının üzerinde güvenli bir şekilde üretildiğini kaydetti.

İşlem gören ilk süt hayvancılık şirketi olacağız

Tesislerinde elde edilen sütlerin çocuk maması yapımında da güvenle kullanılabildiğini belirten Göker, "Bizim sütümüz Türkiye'de satılan en pahalı, en aranılan ve en kaliteli süttür" dedi. Halen 533'ü sağmal olmak üzere bin 290 hayvan mevcuduna sahip olduklarını belirten Göker, sürdürülebilir yüksek karlılığa sahip olduklarını, bu karlılığın önümüzdeki dönemde de sürmesini beklediklerini bildirdi.

Yaprak A.Ş.'nin, İMKB'de işlem gören ilk süt hayvancılık şirketi olacağını belirten Göker, halka arzdan elde edilecek gelirle, karlılık ve verimliliği artıracak yeni yatırımlar gerçekleştirmeyi, bunun için yeni toprak alımında bulunacaklarını açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir