”Yaptırım neyse uygulanmalı”

Başbakan Erdoğan partisinin belediye başkan adayları tanıtım toplantısında Gazze'ye yönelik operasyonu değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi kararlarının bağlayıcılığının olmasına rağmen takınılan bu tavır karşısında, buradan tüm ülkelere sesleniyorum: Acaba bu takınılan tavır böyle mi kalmalı? Ne borcunuz veya ne borcumuz var? Bunlar karşısında nasıl böyle sessiz durulabilir? BM Güvenlik Konseyi'nin ve BM teşkilatının bu noktadaki yaptırımı neyse, bu yaptırımı BM teşkilatının ve Güvenlik Konseyi'nin gerçekleştirmesi lazım" dedi.

Altındağ Belediyesi Karapürçek Spor Salonu Tesisleri'nde partisinin belediye başkan adayları tanıtım toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de kalıcı ve acil bir ateşkesin sağlanması için çağrıda bulunduğunu,  İsrail ise bu kararı tanımayacağını açıkladığını anımsatan Erdoğan şunları kaydetti:

"Bugüne kadar onlarca kez İsrail bunu yaptığı için bu bir alışkanlık haline gelmiştir. Kusura bakmasınlar, acaba BM yarın Türkiye ile ilgili aldığı bir kararda biz de bunun aksini ifade eder de böyle bir yaptırıma gidersek, bunun örneği olarak İsrail ortada kalacaktır. Bunu böyle bilin. Türkiye olarak, barış ve ateşkesin sağlanması girişimlerimizi sürdürüyoruz."

"Muhalefet partisinin telaşını anlamaktan güçlük çekiyorum"

Konuşmasında Ergenekon soruşturmasına da değinen Erdoğan,  ''Milli iradenin aydınlığından, hukuk devletinin ışıltısından karanlık hesapları bozulanlar kaygı duyuyorlar'' dedi.

"Kimlerin bu ülkede korku imparatorluğu kurmaya çalıştığını, gayret ettiğini bize şu son aylar gayet iyi gösterdi" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Çukurlardan nasıl el bombalarının çıktığını, nasıl tüfeklerinin, af edersiniz bir yerleri yok etmenin gayreti içerisinde planlarının çıktığını çok iyi  görüyoruz. Ve bütün bunlarla beraber, bu ülkede hepsinin ötesinde, binlence on binlerce mermilerin acaba birilerinin evlerinde çıkmasının acaba bir anlamı yok mu, bunun üzerinde durulmayacak mı, bunlara seyirci mi kalacağız?''  

Yargıya müdahale anlamına gelen söylemlerden herkesin ama öncelikle siyasetçilerin şiddetle kaçınması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Doğrusu ana muhalefet partisinin telaşını anlamaktan güçlük çekiyorum. Bazı medya kuruluşlarının panik hallerini anlamakta, gerçekten güçlük çekiyorum. Türkiye'nin şeffaflaşmasından mı korkuyorsunuz? Kirli ilişkilerin açığa çıkarılması çabasından mı korkuyorsunuz, karanlık olayların aydınlatılması girişimlerinden  mi korkuyorsunuz" dedi.

5 Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı

Erdoğan, partisinin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayının Yusuf Ziya Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayının Zeki Toçoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Recep Altepe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının İzmir Milletvekilli Taha Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Prof. Dr. Hasan Gönen, Kırklareli Belediye Başkan adayının Cengiz Bağdan ve Edirne Belediye Başkan adayının Mustafa Hatipler olduğunu bildirdi.