Yardım ekipleri ulaşmaya başladı

Van'da meydana gelen depremden etkilenen Erciş ilçesindeki devlet hastanesine çok sayıda yaralı getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERCİŞ - Çevre illerden gönderilen ambulanslar, sağlık çalışanları, arama kurtarma ekipleri ile iş makineleri Erciş'e ulaştı.

Van'da meydana gelen depremden etkilenen Erciş ilçesindeki devlet hastanesine çok sayıda yaralı getirildi. Erciş'te, çok sayıda bina yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. İlçedeki kız meslek yurdunun da yıkıldığı, içerisinde öğrencilerin bulunduğu yurttaki öğrenci sayısı hakkında henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Erciş'te en çok hasar, işlek caddelerden Van Yolu Caddesi'nde meydana gelirken, çok katlı binalar da depremde tamamen yıkıldı. Caddede üzerindeki Van Yolu Camisi'nin her iki minaresi de yıkılarak, yandaki binaların üzerine düştü.

Polis ekipleri de yaptıkları anonslarla kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen gönüllü vatandaşları Hükümet Konağı'na çağırıyor.

Doktorların verdiği bilgiye göre, Erciş Devlet Hastanesi'ne bine yakın yaralı geldi. Yaralılara hastane bahçesinde müdahale edilirken, bahçeye sahra çadırı kurulmaya çalışılıyor.

Tomografi çekmekte zorlandıklarını ifade eden doktorların verdiği bilgiye göre, ilçe merkezinin yanı sıra çevre köylerden de çok sayıda yaralı hastaneye getiriliyor.

Çevre illerden gönderilen ve ilçedeki askeri birliklere ait çadırlar jandarma ekiplerince uygun alanlara kurulacak.Bu arada, deprem belgesinde yaralanan vatandaşlara daha hızlı yardım edilebilmesi için Ağrı Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

Ağrı vali yardımcıları ile AK Parti milletvekillerinin de hazır bulunduğu ilçede, bölgeye gelen ambulanslar, arama kurtarma ekipleri ve sağlık görevlileri, kriz masasınca hasarın büyük olduğu bölgelere yönlendiriliyor.

Elektrik ve su verilemeyen ilçede, iletişim altyapısının da çöktüğü belirtildi. Yaralılar, Ağrı, Hakkari ve Muş gibi çevre illerden gelen ambulanslarla taşınıyor.Erciş'te yaralanan bazı vatandaşlar Ağrı'nın Patnos ilçesinde tedavi altına alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir