Yasa dışı olan çağrı değil, operasyon

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - CHP'den yapılan açıklamada, Silivri'de toplanma çağrısı yapanlara yönelik operasyonlara ilişkin, yapılan çağrının değil, operasyonların yasa dışı olduğu ileri sürüldü.

"Ergenekon" davasının karar duruşmasını izlemek için Silivri'de toplanma çağrısı yapan bazı kişilere yönelik sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, operasyonda gençlerin, siyasetçilerin ve gazetecilerin gözaltına alındığı savunuldu.

Açıklama şöyle:

"AKP faşizmi hukuksuzlukta sınır tanımamaktadır. Yasa dışı olan 5 Ağustos çağrısı değil, yapılan operasyonlardır. AKP özgürlük isteyen milyonların Silivri buluşmasından korkmaktadır. Ergenekon karar duruşması için yapılan çağrı, şiddet içermeyen hukuk ve özgürlüğe sahip çıkma noktasındadır. Operasyonlar bu çağrıyı itibarsızlaştırmaya yöneliktir. Önce yandaş medyada başlayan provokasyon haberleri, dün Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun açıklamalarıyla devam etmiş, bugünkü operasyonlarla da sürmektedir. Biz çatışma ve şiddet istemiyoruz. Çatışmayı, şiddeti ve terörü provoke eden iktidarın kendisidir. Bu çabaların hiçbirisi sonuç getirmeyecek. 5 Ağustos’ta Silivri’deyiz."