Yaşam süresi 77'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "2002'de bu ülke insanının ortalama yaşam süresi 69 yaştı, 2013 sonu itibarıyla 77'ye yükseldi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2002'de 69 olan Türkiye'deki ortalama yaşam süresinin 2013 sonu itibarıyla 77'ye yükseldiğini belirterek, "11 yılda 8 yaş daha uzun yaşayan bir toplum haline geldik" dedi. 

Müezzinoğlu, Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaşlıların hayır duasını almanın önemini vurguladı.  

"Gençlerin, büyüklerine sahip çıkacak ortamların olmadığı veya sahip çıkmanın zorlaştığı koşullarda aynı sorumluluk devlete, yöneticilere, yerel yönetimlere düşmektedir" diyen Müezzinoğlu, AK Parti'nin sosyal devlet anlayışıyla mazlumun, mağdurun, sıkıntıda, darda ve zorda olan vatandaşların yanında olmayı merkeze aldığını söyledi.  

Müezzinoğlu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla inşa edilen bu merkezde 88 yaşlıya modern hizmetler verileceğini bildirdi. Müezzinoğlu, şöyle devam etti: 

"2002'de bu ülke insanının ortalama yaşam süresi 69 yaştı. 2013 sonu itibarıyla ülke insanımızın ortalama yaşam süresi 77'ye yükseldi. Yani 11 yılda 8 yaş daha uzun yaşayan bir toplum haline geldik. İnşallah 2014 ve 2015'in rakamları 77'yi de geçecek. Yaşam süresi 8 yaş uzayan bir toplumda tabii ki sağlık sorunları artacaktır, geçirilen bazı hastalıklar, engelli bir yaşam sürme gibi sorun ve sıkıntıları karşımıza getirecektir. AK Parti'nin yönetim anlayışıyla gerek sağlık alanındaki dinamiklerimiz gerekse yaşlı ve engellilerin yaşamını engelsiz koşullarda sürdürebilmesi adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve hükümetin diğer dinamikleri ile yerel yönetimler, vatandaşımızın yanında olan, dertleri paylaşarak azaltan, mutlulukları paylaşarak çoğaltan bir anlayışla insanımıza hizmet ediyoruz." 

Bir yılda 480 bin konutta "evde sağlık hizmeti" 

Bakan Müezzinoğlu, evde sağlık hizmetini bir yılda 480 bin konutta verdiklerini bildirerek, "İstiyoruz ki sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlar ailesinden, evlatlarından, torunlarından kopmasın. Sağlık sorunu yok ama bakıma ihtiyaç var, o zaman da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve yerel yönetimler devreye giriyor. Gerek sosyal destek uzmanları gerekse evde her türlü temizliğini, bakımını yapacak destek hizmetlerle vatandaşımızın yanında oluyoruz ve hizmetleri onun evine, ailesine ve sosyal dinamiklerine destek verecek şekilde sürdürüyoruz" ifadesini kullandı. 

Müezzinoğlu, AK Parti olarak, milletin yarınlarını daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

Açılış kurdelesini Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve yaşlılarla kesen Müezzinoğlu, binayı gezip sakinleriyle sohbet etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir