Yaşar Holding'de yeni başkan Selim Yaşar oldu

Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın oğlu Selim Yaşar, holdingin yönetim kurulu başkanlığı görevini kızkardeşi İdil Yiğitbaşı’ndan devraldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - (DÜNYA)

Yaşar Holding, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Selim Yaşar’ı getirdi. Holdingden yapılan açıklamada; Yaşar Holding’in hakim ortaklarının katılımı ile gerçekleşen genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına Selim Yaşar’ın, başkan vekilliklerine Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı’nın seçildiği bildirildi. Açıklamaya göre Yaşar Holding’in 6 kişiden oluşan yönetim kurulunda yer alan diğer isimler de Yılmaz Gökoğlu, Dr. Mehmet Aktaş ve Prof. Dr. Cengiz Erol oldu. 

Bu değişiklikle birlikte Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın bütün çocukları birer birer holdingin en üst yöneticiliğini üstlenmiş oldu. Selim Yaşar, görevini İdil Yiğitbaşı’ndan devraldı. Yiğitbaşı’ndan önce de holdingin yönetim kurulu başkanı Feyhan Yaşar’dı. 

Yaklaşık 10 yıl önce Yaşarbank’ın İstanbul’a taşınma sürecinde holding yönetimiyle görüş ayrılığı yaşayan Selim Yaşar, 2013 başında holdingdeki görevlerine dönme sinyali vermişti. Bir süredir DYO Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Selim Yaşar, holdingin genel kurulu öncesi yerel basına yaptığı açıklamada, genel kurulda yönetim kurulu başkanının da belirleneceğini belirterek, “Kimin başkan olacağına Selçuk Bey karar veriyor. Şu an kızkardeşim İdil Yiğitbaşı başkan. Kardeşim yeniden başkan olabilir, ben de olabilirim. Kızkardeşim olursa ben şimdiki durumuma devam edeceğim” demişti. 

İş hayatına 34 yıl önce adım attı 

1956 İzmir doğumlu olan Selim Yaşar, 1976 yılında Paris-Academi Arqueille Sorbonne, 1980 yılında NYU Üniversitesi ve 1981 New York-Pace Üniversitesi İşletme- Finans Bölümü’nden mezun oldu ve iş hayatına 1981 yılında Yaşar Dış Ticaret’te başladı. Sekiz yıl süre ile bu şirkette çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 1988- 1996 yılları arasında Yaşar Holding CFO görevini üstlendi, bilahare Boya-Kimya ve İçecek Grup Başkanlığı görevini de yerine getirdi. Selim Yaşar, 1997-1999 yılları arasında Otak-Desa ve Desa Enerji Yönetim Kurulu-İcra Başkanlığı görevlerini de üstlendi. 2000-2013 yılları arasında İzmir Teknopark, BDS İş Geliştirme ve Yüzey İnşaat Taahhüt şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulunan Selim Yaşar, 1991-1997 arasında EBSO Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu, ayrıca kurucu üyesi olduğu ESİAD’da da dört yıl süre ile başkan vekilliğini yürüttü. 2004-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Selim Yaşar, halen birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev alıyor. 

‘Atılım dönemini başlatıyoruz’ 

2015 yılının iş ve atılım odaklı olacağını belirten Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Selim Yaşar, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
‘’Birlik ve beraberlik içinde ana iş kollarımız proteinli gıdalar, tarım, boya ve kimya sektörlerinde yeni ürünler ve yeni pazarlarla liderliklerimizi pekiştireceğiz. Yeni atılımlar yapacağımız bir dönemi başlatıyoruz. Topluluğumuzu bugünlere getiren ailemize, yöneticilerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” 

Yaşar Holding bugün, dördü Türkiye’nin ilk 500 büyüğü arasında yer alan 21 şirketi, 23 fabrika ve tesisi, 7 bin 500 kişiye sağladığı iş imkanı, bini aşkın bayii ve 200 bin satış noktası ile Türkiye’nin önde gelen gruplarından birisi konumunda. Ana çalışma alanlarına odaklanma stratejisi ile yol almaya devam eden Yaşar Topluluğu 90 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir