Yatay seyreden İMKB rekor tazeledi

Gün içerisinde hisse bazlı hareketlerin de görüldüğü borsada 500 puanlık bantta dalgalı seyir izlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa günü 180 puan artışla 60.865 puandan tamamladı. İMKB böylece tüm zamanların kapanış rekorunu da yenilemiş oldu.

Gün içerisinde hisse bazlı hareketlerin de görüldüğü borsada 500 puanlık bantta dalgalı seyir izlendi. Eylül ayına güç toplayarak giren piyasada bugün tarihi zirve de yenilendi. En yüksek 60.955 puanı gören İMKB, 60.865 puanla da en yüksek kapanışını yapmış oldu. Endeks bundan önceki kapanış rekorunu 60.737 puanla 29 Temmuz 2010 tarihinde kırmıştı.

Yurtdışında ise dünkü sert yükselişlerin ardından bugün daha dengeli görünüm hakim. Sabah gevşek seyir izleyen endekslerin şu sıra artıda seyrettiği gözleniyor. ABD'de yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi piyasaların seyri açısından önemli görülüyor.

Döviz cephesinde bugün Euro/Dolar 1.28, Dolar/Yen 84 seviyesinin üzerinde işlem gördüler. Yurtiçinde Dolar/TL 1.51 seviyelerinde el değiştirdi. Şu sıra dolar 1.5130, euro 1.9390 liradan işlem görüyor.

Faiz kanadında ise hafif yükseliş yaşandı. Günü yüzde 8.11 seviyesinden kapatan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yarına valörlü işlemlerde yüzde 8.14 seviyesinde yer aldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir