Yeni anayasayı referandumla belirleyecekler

Suriye'de yeni anayasa hazırlamakla mükellef komisyonun hazırlayacağı anayasa taslağının referanduma götürüleceği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ŞAM - Suriye Halk Meclisi, yeni anayasanın referandumla belirleneceğini bildirdi.
Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Halk Meclisi'nin dünkü oturumunun sonunda açıklanan bildiriye göre, yeni anayasa hazırlamakla mükellef komisyonun hazırlayacağı anayasa taslağının referanduma götürüleceği belirtildi.
Bildiride, her türlü izinsiz gösterinin engelleneceği ve kanunlar çerçevesinde herhangi bir suça bulaşmadığı tespit edilen bütün mahkumların serbest bırakılacağı kaydedilirken, seçim sandıklarının demokrasi için doğru yol olduğuna değinildi.
Bildiride ayrıca, Devlet Başkanı Beşşar Esad liderliğinde "ulusal diyalog" yapılması, seçimler ve siyasi partilere ilişkin yeni kanunlar çerçevesinde Halk Meclisi seçimlerinin gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekildi.
Suriye yönetimi, ülkede halk hareketlerinin başlamasından sonra, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın reform programı çerçevesinde yeni bir anayasa hazırlanmasını kararlaştırmıştı.
Yeni oluşturulacak anayasada, "Baas Partisi ülkenin ve toplumun lideridir" ifadesini de içeren 8. maddenin yer almayacağı belirtiliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir