Yeni bir siyasi parti kuruluyor

Gaziantep Bağımsız Milletvekili ve eski MHP'li Ümit Özdağ, yeni bir siyasi parti kurulmasıyla ilgili çalışmaların başladığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aralarında Özdağ'ın da bulunduğu, MHP'den ihraç edilen muhaliflerin geçen yıl düzenledikleri ve MHP Genel Merkezi tarafından 'korsan' ilan edilen olağanüstü kongre, 20 Haziran
tarihinde verilen mahkeme kararıyla iptal edilmiş, böylece MHP'ye dönme ihtimalleri kalmayan muhaliflerin 'yeni parti'yi gündeme alabilecekleri belirtilmişti.

Özdağ bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Yeni bir milli merkezi teşkil edecek siyasi parti oluşumuyla ilgili çalışmalar başlamış durumdadır. Yeni bir partiden bahsediyorum"
dedi.

Özdağ dün akşam bir düğünde, kurulması muhtemel yeni partinin lideri olabileceği belirtilen eski MHP'li Meral Akşener ile bir araya gelmişti. Akşener düğün sonrası yaptığı açıklamada, "MHP defteri artık benim için kapandı. Yeni bir merkez partiye ihtiyaç var" demişti.

Özdağ bugün gazetecilerin yeni parti çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgi istemesi üzerine, "Bugün kadro çalışmaları, program çalışmalarıyla ilgili bilgi verebilecek durumda değilim.
Zamanı geldiğinde onları da paylaşırız" diye konuştu. MHP Genel Merkezi bu yıl içerisinde aldığı kararlarla, Akşener'in yanısıra muhalif eski MHP'li milletvekili Sinan Oğan ve Özdağ'ı partiden ihraç etmişti. İhraç edilenler arasında muhaliflerle birlikte hareket eden Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da vardı.

Genel başkan adayı olduğunu duyuran ve parti üyeliği süren Koray Aydın ise, mücadelesini MHP içerisinde devam ettireceğini duyurmuştu.