Yeni Ford Cargo 'Comvex'te görücüye çıktı

Ford Otosan, tüm segmentlerdeki tüketici ihtiyaçlarını karşılayabilen geniş ürün gamını Comvex Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda sergiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ford Otosan, yeni modeli Ford Cargo kamyonunu, Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı "Comvex"de görücüye çıkardı.

Ford Otosan, tüm segmentlerdeki tüketici ihtiyaçlarını karşılayabilen geniş ürün gamını Comvex Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda sergiliyor.

Fuarda, Ford Otosan'ın Eskişehir tesislerinde üretilen Cargo kamyonların; Yeni İnşaat serisi ve Yeni Çekici modelleri, fuarda ilk kez tanıtıldı.

Yeni İnşaat Serisi 6x4 ve 8x4 kamyonların mikser, damper ve beton pompası uygulamaları 2010 yılı içinde piyasaya sürülecek.

Ford Otosan Yeni İnşaat Serisi ile ilk kez 8x4 segmentine de girmiş oluyor. Yeni Çekici modeli ise 380 PS'lik yeni motoru ve önemli ürün değişiklikleri ile dikkati çekiyor.

Ford Otosan'ın yeni modelleri ve fuarda sergilediği diğer ürünlerinin tanıtımı için düzenlediği basın toplantısında konuşan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, "Ticari Araçlar pazarında, tüm ihtiyaçlara cevap veren geniş bir ürün gamı ve yaygın bir hizmet yapılanması ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Kaliteli ürünlerimizin yanı sıra güçlü satış ve satış sonrası hizmet ağımızla, 116 satış noktamız ve 161 yetkili servisimiz ile Türkiye'nin her yanında müşterimize yakınız" diye konuştu.

Otay, ağır ticari sınıf segmentinde müşteri ve hizmet odaklı bir yeniden yapılanmaya gittiklerine değinerek, iç ve dış pazarlara yönelik satış ve satış sonrası hizmetleriyle pazarlama faaliyetlerini tek bir çatı altında toplayan bu yeni yapılanmanın müşterilerinin ihtiyaçlarına daha fazla yoğunlaşabilmelerini sağladığını belirtti.

Nuri Otay, "Cargo sınıfı araçlarımızla, yüzde 17 pazar payıyla sektörde şu an ikinci sırada bulunuyoruz. Yol Kamyonu segmentinde ise liderliğimizi yüzde 42 gibi bir pazar payı ile uzun yıllardır sürdürüyoruz. Kamyonda ürün kalitemizi sürekli artıracağız, bu nedenle her yıl sadece kalite iyileştirmeye bütçemizin önemli bir kısmını ayırıyoruz" şeklinde konuştu.

İnşaat segmentinde de büyümek istediklerini, müşteri beklentilerine göre ağır yol ve kullanım şartları göz önünde bulundurularak Yeni İnşaat serisi kamyonları geliştirdiklerini dile getiren Otay, Yeni İnşaat serisi ile inşaat segmentinde yüzde 20 pazar payı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Isuzu

Otomotiv sektöründe Türkiye'nin ilk Türk–Japon ortaklığını gerçekleştirerek üretim hayatına başlayan Anadolu Isuzu, Isuzu lisansı ile yaptığı üretiminin 25. yaşını kutluyor.

2009 yılı içerisinde üretimini yaptığı tüm model gamlarını yenileyen Anadolu Isuzu, Comvex Ticari Araçlar Fuarı'nda ilk kez sergilediği araçları müşterilerinin beğenisine sundu.

Anadolu Isuzu, fuarda Küçük Otobüs segmentinde yenilenen Turkuaz ve Citimark modellerini ve yeni N Serisi kamyon, kamyonetlerini tanıttı, ayrıca İthalatını yaptığı, pazarın ana oyuncularından olduğu pick up segmentindeki D Max modellerini de sergiledi.

Citimark modeli de son 5 yılda rakiplerinin toplamından daha fazla küçük otobüs ihracatı yaptığı belirtilen Anadolu Isuzu'nun ihracat model gamı içerisindeki yerini aldı.

Anadolu Isuzu 2009 yılı içerisinde kendisi için bir diğer kilometre taşı olan 10 bininci araç ihracatını da gerçekleştirdi. 1984 yılından beri 50'nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Mermerler Grubu

Mermerler Otomotiv'in distribütörlüğünü yaptığı Chery de fuarda şu an satışta olan Taxim modelinin yanı sıra 2010 yılında satışa sunulması planlanan H13, Q22 ve Q22B modellerini sergiliyor.

Chery, ilk aşamada ithal edeceği, daha sonra ise Türkiye de kurulacak fabrikada üretimini gerçekleştireceği ticari modellerini İstanbul Compex Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda görücüye çıkardı.

H13, Q22, Q22B ve Taxim modelleri ile ürün gamını genişletmeye devam eden Chery'nin planları arasında, 2011 yılında 1.5 ton-3.5 ton arası kamyonetlerle kamyon gruplarını da ithal etmek ve Türkiye'de satışa sunmak bulunuyor.

Fuarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mermerler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Çinli Chery markasının Türkiye'ye otomotiv sektöründe yatırım yapmasının, başka ülkelerin Türkiye'ye yatırım yapması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Mermer, Türkiye'de otomotiv sektörüyle ilgili kalıcı bir master planına gerek olduğunu ifade ederek, vergilerin Türkiye'de de Avrupa'da olduğu gibi kademe kademe düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Chery'nin Türkiye'de başlangıçta otomobil üretimine başlayacağını, daha sonra da hafif ticari araç üretiminin düşünüldüğünü anlatan Mermer, "Çinli fuara girmesin diye bize fuarda yer vermiyorlardı. Aynısını ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) de yaptı bize geçen sene, zorlamayla kenarda bir yer verdiler. Burada da boşaldı da ondan sonra yer verdiler. Burada hesap soruyorum ben; 'yok' diyorlar, 'bizde böyle bir şey olmadı'... Vermediler bize yer. Şimdi soruyorum, suçlu yok. Bir ara 15 firma olunca yer kalmamış, bize zaten 'yok' dediler. Dışladılar resmen" diye konuştu.

Yüksel Mermer, ODD yönetiminin de değişmesi gerektiğini savunarak, derneğin 2 yıldan beri "hiçbir şey yapmadığını" ileri sürdü.

Mermer, ODD Başkanlığını düşünmediğini de sözlerine ekledi.