Yeni görüntüler ortaya çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara'da düzenlenen gösterilerde yaralanıp tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün yaralandığı an ve öncesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
     
Buna göre, Ankara'da düzenlenen gösterilere katılan kalabalıktan aralarında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün de bulunduğu bazı kişiler, Güvenpark'ta görevli bir grup çevik kuvvet polisine taş atıyor.
     
Taşlı saldırı karşısında zor durumda kalan çevik kuvvet polisi geri çekiliyor. Çekilme esnasında arkadaşlarını kalkanla korumakla görevli dört-beş polis eylemcilerden kaçamıyor.
     
Eylemciler çalılıkta sıkıştırdıkları bu polislere taşlı saldırıyı sürdürüyor ve bazı polislerin kalkanlarını alıyor. Atılan taştan kaçan bazı polisler, telefon kulübelerinin üzerinden atlayıp Milli Müdafaa Caddesi'ne çıkıyor.
     
Kalabalığın arasında kaldı  

Bu sırada, saldırıdan kaçamayan bir polis ise göstericilerin arasında kalıyor. Kalabalığın taş atmayı sürdürdüğü polis, havaya üç el ateş etmesinin ardından Milli Müdafaa Caddesi'ne kaçıyor.     
Polis memurunun üçüncü atışı sırasında birkaç metre uzaklıktaki Ethem Sarısülük'ün yere düştüğü görülüyor. Yaralanan Sarısülük, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılıyor.
     
Başka bir görüntüde ise Başbakanlık binasına yürüyen bir grup, uzun süre polisle çatışıyor. Çatışma sırasında Başbakanlık ve çevresini korumakla görevli polislerden biri kalabalığın arasında kalıyor. Kalabalığın polisi linç etmesi, amatör bir kişinin kamerasına yansıyor.