Yeni tutanağa göre Keskin ilk sırada

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyeleri'nin seçimi sonrasında birleştirme tutanağında yapılan maddi hata düzeltildi. Seçim iptal edilmeyecek. Yeni tutanağa göre Keskin ilk sırada

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyeleri'nin seçimi sonrasında birleştirme tutanağında yapılan maddi hata düzeltilerek Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından Kurultayın Divan Başkanı Altan Öymen'e gönderildi. Oyların yeniden sayılmayacağını ve seçimin iptal edilmeyeceğini belirten Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, sadece birleştirme tutanağında yapılan maddi hatanın düzeltildiğine dikkat çekti. 
 
Ankara Arena Spor Salonu'nda iki gün süren CHP'nin 34. Olağan Kurultayında, dün 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliği seçimleri yapıldı. Seçim sonuçlarını bugün yeniden değerlendiren Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanağında maddi hata tespit ettiği belirtildi. 
 
Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre, CHP'nin PM Üyeliğine adayların fazlalığı nedeniyle seçim sonuçları 2 bilgisayara yüklendi. Bilgisayardaki bilgiler birleştirildiğinde maddi hata meydana geldi. Birleştirme tutanağındaki hata ise Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından düzeltilerek Kurultayın Divan Başkanlığı'nı yapan Altan Öymen'e gönderildi. Oyların yeniden sayılmayacağını ve seçimin iptal edilmeyeceğini belirten İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, sadece birleştirme tutanağında yapılan maddi hatanın düzeltildiğine dikkat çekti. 
 
"Seçimlerin iptal olduğuna ilişkin haberlerin aslı yok"
[PAGE]
"Seçimlerin iptal olduğuna ilişkin haberlerin aslı yok"
 
CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanlığı yapan Altan Öymen, kurultaydaki seçimlerin iptal olduğuna ilişkin haberlerin asılsız olduğunu bildirdi. Öymen, divan üyeleriyle beraber parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, kurultay sonucuna ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurultaya ilişkin, bazı televizyon kanallarında seçimlerin iptal olduğuna ve yeniden yapılacağına ilişkin haberlerin çıktığını ifade eden Öymen, "Bunların aslı olmadığını belirtmek gerekiyor" dedi.

Öymen, seçimlerin geç saatte tamamlandığını ve ilçe seçim kurulu heyetince yürütüldüğünü belirterek, seçimin tamamlanmasının ardından sonuçları Kurultay Divan Başkanlığı olarak kendilerinin ilan ettiğini hatırlattı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın, sonuçları ilan ederken kendilerini telefonla arayarak, bilgisayarda toplama yaparken bir hata oluştuğunu bildirdiğini aktaran Öymen, daha sonra da hatanın düzeltilmesine ilişkin kararı kendilerine ulaştırdıklarını anlattı.

Öymen, şöyle devam etti: "Dediler ki 'Bilgisayar kazası oldu. Bilgisayarlar arasında birleştirme yapılırken bir hata oldu'. O karar, saat 08.30'da bize bildirildi. Tutanakların yeniden gönderileceği bildirildi. Bu da yapıldı, tutanaklar gönderildi. Netice itibarıyla ne oldu? Dün bize gönderdiklerinde bazı ufak tefek değişiklikler olduğu anlaşılıyor. Dün akşam ilan edilenden ana hatları itibarıyla büyük bir değişiklik yok. Bazı oylar, örneğin 40 yazılacakken 4 olmuş. Durum budur. Ne yeniden bir oylama vaziyeti var ne de başka bir husus var." Öymen, konuya ilişkin daha ayrıntılı bilginin Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun kurultay görevlilerinden alınabileceğini söyledi.
 
Yeni tutanağa göre Keskin ilk sırada
 
[PAGE]
 
Yeni tutanağa göre Keskin ilk sırada
 
Basın mensuplarının isteği üzerine ise, Divan Başkan Yardımcısı Fügen Kara, Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan yeni tutanağa göre, PM listesindeki ilk 5 isimi okudu. Buna göre sıralama, Adnan Keskin (826), Haluk Koç (807), Umut Oran (786), Şafak Pavey (762) ve Murat Karayalçın (738)'dan oluştu. Kota uygulaması nedeniyle liste dışı kalabileceği belirtilen, Erdoğan Toprak'ın ise yeni tutanakta, oyunun 428 olduğu belirtildi. 
 
Öymen, ilçe seçim kurulunun kararını da okurken, "19 Temmuz 2012 günü, saat 00.30'da alınan Parti Meclisi ile ilgili sandık sonuçlarının iki ayrı bilgisayarda veri giriş kayıtlarının yapıldığı, veri giriş kayıtlarının saat birde tamamlandığı ancak bilgisayarlardan birindeki verilerin diğer bilgisayara aktarılarak, verilerin birleştirilmesi işlemleri sırasında birkaç sandığın veri kayıtlarının teknik hata sonucu birleştirme tutanağında hatalı olarak yer aldığı tespit edilmiştir. Açıklanan durum karşısında, PM ile ilgili sandık kurulu verilerinin birleştirildiği, 19 Temmuz 2012 saat 01.56'da düzenlenen birleştirme tutanağının iptali ile yeniden düzenlenmesi gerekli görülmüştür" dedi. Öymen, seçim kurulu hakimin de, telefon ederek kendilerine üzüntülerini bildirdiğini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir