Yeni yılda alkollü araç kullanmanın cezası 844 lira

Yeni yılda alkollü araç kullananlara ilk yakalamada 844 lira, ikinci yakalamada bin 58 lira, üç ve sonrası için ise bin 698 lira para cezası uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yeni yılda alkollü araç kullanan sürücülere kesilen para cezalarının 844 lira olarak uygulanacağını bildirdi. 

Apaydın, yazılı açıklamasında, yeni yılda uygulanacak cezalara ilişkin Trafik Ceza Rehberi kitapçığını Federasyon olarak bastırdıklarını ve ülke genelindeki şoförler odalarına gönderdiklerini ifade etti. 

Yeni yılda alkollü araç kullananlara ilk yakalamada 844 lira, ikinci yakalamada bin 58 lira, üç ve sonrası için ise bin 698 lira para cezası uygulanacağını aktaran Apaydın, ticari araç sürücüleri ve kamu hizmetinde çalışan sürücülerin alkollü olarak trafiğe çıkmalarının tümüyle yasaklandığını vurguladı.  

Hususi otomobil sürücüleri için ise 0,50 promil üzerinde alkollü araç kullanırlarsa işlem yapıldığını anlatan Apaydın, şöyle devam etti: 

"2015 yılında uygulamaya konulan düzenleme ile alkol ölçümünde teknik cihazlar kullanılmasının sürücü tarafından reddedilmesi, alkolmetreye üflenilmemesi halinde 2 bin 415 lira ceza uygulanacak. En önemlisi, sürücü belgesi iki yıl süreyle geri alınarak, araç kullanmaktan men edilecek. Yapılan tespit sonucunda 1 promilin üstünde alkollü olduğu tespit edilen araç sürücülerine ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 179. maddesinden işlem yapılarak, en az 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle mahkemeye sevk edilecek." 

Apaydın, alkollü araç kullananlara ayrıca, her defasında 20 ceza puanı kesildiğini belirterek, kırmızı ışıkta geçen sürücüye 199 lira, hız sınırını aşanlara ise 412 liraya kadar ceza yazılacağını kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir