Yenilenebilir enerjide lisanslar 1000 megavat olacak

Enerji yatırımların gittikçe hız kazandığı Türkiye'de, yenilenebilir enerjide lisansların, 500 megavattan 1000 megavata çıkarılması planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İZMİR - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, yenilenebilir enerjide yeni lisansların 500 megavattan 1000 megavata çıkarılmasını düşündüklerini belirterek, "1000 megavata kadar lisanslı bir piyasayı oluşturabilirsek, bu sistemi KOBİ'ler süratle uçuracak, süratle ileriye taşıyacak" dedi.
Fındıklı ve komisyon üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) daveti ile enerji, teşvikler, organize sanayi bölgeleri ve yatırımlara yönelik taleplerin ele alındığı toplantı için İzmir'e geldi.
Petrolü, gazı, yeraltı kaynakları yeteri kadar olmayan Türkiye'nin, üretimde hedefinin büyük olması gerektiğini, bu noktada da enerji piyasası ile üretim piyasası arasında çapraz bir ilişki bulunduğunu belirten 
Fındıklı, "Yapmamız gereken, hem üretim hem de enerji yatırımlarının sürdürülebilirliğini devam ettirmek için enerji politikalarında optimum noktayı yakalamak" dedi.
Fındıklı, bu çerçevede sektör temsilcileri tarafından toplantıda dile getirilen taleplere paralel bir şekilde yenilenebilir enerjiye büyük önem verdiklerini belirterek, "Yenilenebilir enerjide, lisanların 500 megavattan 1000 megavata çıkarılmasını tartışıyoruz ve seviyeyi 1000 megavata çıkarmayı düşünüyoruz. 1000 megavata kadar lisanslı bir piyasayı oluşturabilirsek, bu sistemi KOBİ'ler süratle uçuracak, süratle ileriye taşıyacak" dedi.
Doğalgazla ilgili olarak da 8 yıllık lisans döneminin bittiğini ve yeni tarifeler belirleneceğini hatırlatan Fındıklı, şu bilgileri verdi:
"Yeni belirlenecek tarifelerin bu kalite standardını da karşılayabilecek düzeyde olması lazım. Bunu tartışıyoruz. EPDK Başkanı ile de konuştuk, onu kanaati de bu yönde. Son çalışmaların neticesini henüz almadık."
Bu konularda ilginizi çekebilir