YGS'ye itiraz edenler 20 bini geçti

Koncuk, ÖSYM'ye YGS sonuçları için itiraz edenlerin herhangi bir sonuç almazlarsa mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM'ye YGS sonuçları için itiraz edenlerin sayısının 20 bini geçtiğini öne sürerek, "İtiraz edenler herhangi bir sonuç alamazsa, mahkemelerin kapılarını aşındırmak zorunda kalacaklar, yüzlerce, binlerce dava açılacak" dedi.

İsmail Koncuk,  ÖSYM tarafından açıklanan YGS sonuçlarına milletin ve sınava giren 1 milyon 700 bin öğrencinin güven duymasının mümkün olmadığını savundu.

Şu ana kadar sonuçlara itiraz edenlerin sayısının 20 bini geçtiğini belirten Koncuk, "ÖSYM tarihinde böylesine bir itiraz hiç bir dönemde olmamış. Bir de 'başvursam da bir şey çıkmaz, bu ÖSYM zaten bu işleri eline yüzüne bulaştırdı. Bunlara başvursak ne olacak' diyerek ÖSYM'den umudunu kesip de başvurmayanlarda var" diye konuştu.

Koncuk, puanları düşük hesaplananların yanında yanlışlıkla yüksek hesaplananların da olabileceğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Ama tabi puanı yüksek olanlar itiraz etmezler. Böyle bir durum var. Dolayısıyla artık bu YGS sonuçlarına bizim itibar etmemiz mümkün değil. Bu sonuçlarla öğrencilerimizin yükseköğretim programlarına yerleştirilmesi millet vicdanında kabul edilebilecek bir durum değil. Bundan dolayı YGS'nin iptal edilmesi gerektiğini yaklaşık bir aydan fazla süredir üzerine basa basa söylüyoruz, feryat ediyoruz, çocuklarımız feryat ediyor. Ancak iş siyasi olarak açıklanmaya başlandı.

Özellikle iktidar partisinin temsilcilerinin 'ÖSYM üzerinden hükümete zarar verilmek isteniyor' gibi bir anlayışa girmesini anlayamıyorum, anlamakta zorlanıyorum. Burada 1 milyon 700 bin çocuğun geleceğinden ve bir kurumun adının bu derece lekelenmesinden bahsediyoruz. Tüm ikazlarımıza rağmen hiçbir şey değişmiyor, taşlar yerinde aynen duruyor."

"Mahkemelerin kapıları aşınacak"

Koncuk, itiraz dilekçelerinin 27 Mayıs tarihine kadar verilebileceğini, ÖSYM'nin LYS başvurularını da itirazlar nedeniyle uzatmak zorunda kaldığını öne sürdü.

İtiraz edenlerin çoğunluğunu LYS'ye giremeyecek öğrencilerin oluşturduğunu belirten Koncuk, şöyle devam etti:

"Bunlar itirazdan bir sonuç alamazlarsa mahkemelerin kapılarını aşındırmak zorunda kalacaklar, yüzlerce, binlerce dava açılacak. Bu davaların sonuçlarının ne olacağını bugünden kestirmemiz de mümkün değil. Ancak hem YGS'yi hem önümüzdeki dönemde yapılacak LYS'yi tamamen geçersiz kılabilecek sonuçlar ortaya koyabilecek. ÖSYM'nin ve ülkeyi yönetenlerin böyle bir durumla karşılaşıldığında hangi tedbiri alacakları ya da B planları var mı? ÖSYM'nin herhangi bir B planının olduğunu düşünmüyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir