Yılbaşında İstanbul'da 15 bin polis görevli

Noel baba, simitçi, piyangocu, kestaneci, boyacı, temizlik görevlisi kılığındaki 15 bin polis, İstanbul'da meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahele edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yılbaşı gecesi İstanbul genelinde 15 bin, Taksim çevresinde ise 5 bin polisin görev yapacağı bildirildi. 

Güven Timleri Şube Müdür Yardımcısı Zafer Baybaba, Taksim Gezi Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, yılbaşı gecesi İstanbul genelinde 15 bin polisin görev yapacağını söyledi. 

Bunlardan 5 bininin Beyoğlu'nda ve İstiklal Caddesi'nde olacağını aktaran Baybaba, "Taksim Meydanı ile Kadıköy, Beşiktaş, Fatih, Bakırköy civarında her noktada güven timlerimiz ve narkotimlerimiz görev alacaklar. Ayrıca İstiklal Caddesi civarında MOBESE ve Foto Film Şube Müdürlüğümüze bağlı canlı yayın araçları ve yaya kameralarla her nokta izlenecek. Yaşanabilecek olumsuzluklarda bölgeye personel sevki sağlanacak" diye konuştu.  

'Güven timleri iki katına çıkarılacak'

İstanbul genelinde güven timleri sayısının iki katına çıkarıldığını vurgulayan Baybaba, şu bilgileri verdi: 

"Yılbaşı gecesinde yaklaşık bin personel ile güven timi olarak İstiklal Caddesi'nde yılbaşı etkinliklerinde görev alacağız. Yine halkımızın yaşayabileceği sorunlar karşısında yerinde ifade almak üzere Taksim, Tünel ve Galatasaray meydanlarında mobil polis merkezlerimiz ve gözaltı araçlarımız olacak. Taksim Meydanı'nda yayalaştırma projesi kapsamında devam eden çalışmalar var. Bu çalışmaların yapıldığı her yer bariyerlerle çevrilmiş durumda. Bu alanlara girilmemeli yönünde istirhamımız olacak." 

Yılbaşı gecelerinde yaşanan taciz olaylarının her yıl daha da azaldığına işaret eden Baybaba, güven timleri, narkotimler ve resmi ekiplerin İstiklal Caddesi'nin her sokağında olacağını vurguladı. 

Zafer Baybaba, güven timlerinin noel baba, simitçi ve boyacı kılığına girerek halkın arasında fark edilmeden rahatça dolaşabildiğine dikkati çekerek, "Daha önce resmi, alışılagelmiş polislerimiz vardı. Bunlar suça meyilli kişiler tarafından fark ediliyordu. Bu arkadaşlarımız fark edilmiyor, tam tersine biz onları fark ediyoruz ve takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her anda yanlarındayız" şeklinde konuştu. 

Noel baba, simitçi, piyangocu, kestaneci ve boyacı kılığındaki polisler, açıklamanın ardından İstiklal Caddesi'nde tatbikat gerçekleştirdi.