YÖK Başkanı süreci hızlandırdı

YÖK Başkanı Özcan, ÖSYM Başkanı Demir hakkındaki soruşturma izni evrakının elden alınması talimatını verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni istenmesine ilişkin evrakın elden alınması talimatını verdi.

YÖK Genel Kurulu toplantısı YÖK'te devam ediyor.

YÖK Başkanı Özcan'ın, Hukuk Müşavirliğine talimat vererek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni istemesine ilişkin evrakın elden alınmasını istediği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin bugün açıkladığı ''takipsizlik'' kararında, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında YÖK Başkanlığından soruşturma izni istemiş, ÖSYM Başkanı, YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında ''görevi ihmal'' ve ''görevin kötüye kullanılması'' iddialarıyla ilgili evrakın, soruşturma izni için 6114 sayılı yasa gereğince YÖK Başkanlığına gönderilmesine karar vermişti.

Soruşturma izni belgesi hazır değil

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkındaki soruşturma izni belgesinin, henüz hazırlanmadığı için bugün YÖK'e gönderilemeyeceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın talebi üzerine evrakı elden almak için Ankara adliyesine giden hukuk müşavirine evrakın henüz hazırlanmadığı bilgisi verildi. Başsavcılık yetkililerinin, evrakın bugün hazır olmayacağı ve bu nedenle YÖK'e iletilemeyeceğini ilettikleri öğrenildi.

Öte yandan, YÖK Genel Kurulu'nun konuya ilişkin evrak gelir gelmez değerlendirme yaparak, izlenecek yol hakkında toplantı yapacağı bildirildi.

Toplantıya ara verildi

YÖK Genel Kurulu toplantısına ara verildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında YÖK'te yapılan toplantıya, saat 12.00'de ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir de katıldı.

Demir'in katılmasının ardından toplantı iki saat daha sürdü ve öğle yemeği arası verildi. Yemekte, YÖK üyeleriyle birlikte Ali Demir de bulunuyor.

Bu arada, YÖK Başkanı Özcan ve ÖSYM Başkanı Demir, YÖK üyeleriyle birlikte yemekhaneye geçerken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Toplantıda, ÖSYM Başkanı Demir'in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmayla ilgili YÖK üyelerinin sorularını yanıtladığı öğrenildi.

Soruşturma talebi YÖK'e gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "YGS'deki şifre" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS Koordinatörü ve diğer yetkililerle ilgili soruşturma izni talebini içerir evrakı, YÖK Başkanlığına gönderdi.

YÖK Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinde görevli bir avukat, öğleden sonra Ankara Adalet Sarayı'na geldi.

Başsavcıvekili Şadan Sakınan ile kısa bir süre görüşen avukata, Demir, YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında, soruşturma izni talebi içeren evrak verildi.

Söz konusu evrakın içerisinde, Başsavcılığın, "YGS'deki şifre" iddialarına ilişkin vermiş olduğu "takipsizlik" kararının da yer aldığı öğrenildi.

Avukat, evrakı almasının ardından, YÖK Başkanlığına gitti.

YÖK soruşturma talebini inceliyor

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "YGS'deki şifre" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS Koordinatörü ve diğer yetkililerle ilgili soruşturma izni talebini içeren evrakı, YÖK Başkanlığına ulaştı.

Evrak, devam eden YÖK Genel Kurulu Toplantısı'nda ele alınıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir