Yüksekova ve Çukurca'da saldırı: 24 şehit

Yüksekova ve Çukurca'da düzenlenen terör saldırılarında 24 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı. Saldırının ardından başlayan operasyonlar sürüyor. İlk gelen bilgilere göre 15 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakanlık kaynakları, Yüksekova ve Çukurca'da düzenlenen terör saldırılarında, 24 askerin şehit olduğunu 18 askerin yaralandığını duyurdu

Alınan bilgiye göre İlçe Emniyet Amirliği ile bazı askeri birliklere saat 00.30 sıralarında terör örgütü PKK kalabalık bir grupla karakollara ve jandarma bölgesine eş zamanlı taciz atışı başlattı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine sıcak temas sağlandı.

Terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, Hakkari'den de takviye ekiplerin istenmesi üzerine Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na da bilgi verilmesi üzerine ilçeye helikopterler gönderildi. Bazı görgü tanıkları da ilçe merkezinde çatışmaların yer yer devam ettiğini belirttiler. Bölgeye sabah saatlerinden itibaren hava destekli bir operasyon başlatıldı.

Türk komandoları Kuzey Irak'a girdi

PKK saldırıları sonrası Türk komandoları sınırı geçerek K.Irak'ta sıcak takibe başladılar

Reuters'in Askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre PKK'nın Hakkari'de düzenlediği saldırılar sonrası Türk komandoları sınırı geçerek Kuzey Irak'ta sıcak takibe başladılar. Komandolar Irak'ın 3-4 kilometre içine girdi ve zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Diyarbakır'dan kalkan Türk uçaklarının da  K.Irak'taki terör hedeflerini vurduğu bildirildi.

Komutanlar bölgede

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları bölgeye gitti.

Şehitlerin isimleri belli oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerin isimleri belli oldu.

İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehitlerin isimleri şöyle:

"Jandarma Üsteğmen Murat Bek (Yozgat), Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer (Konya), Piyade Astsubay Bilal Özcan (İstanbul), Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru (Sinop), Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan (Çorum), Piyade Uzman Onbaşı Reşit Eracan (Elazığ), Piyade Çavuş Koray Özel (Adana), Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara), Piyade Çavuş Birol Elmas (Sakarya), Piyade Onbaşı Mesut Cengiz (Hatay), Piyade Onbaşı Mesut Kazanç (Erzurum), Piyade Onbaşı Yavuz Çoban (Aksaray), Piyade Onbaşı Fikret Özer (Samsun), Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal (Kocaeli), Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan (Artvin), Jandarma Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul), Piyade Er İdris Çam (Kahramanmaraş), Piyade Er Fevzi Kazak (Gaziantep), Piyade Er Mehmet Çetin (Aydın), Piyade Er Süleyman Kalkan (Isparta), Piyade Er Ahmet Tunçer (Bitlis), Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ), Piyade Er Ramazan Akın (Ağrı), Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)"

Gül: İntikamı çok büyük olacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  terör saldırısına ilişkin, ''Bize bu acıyı çektirenler, misliyle çekecekler. Devletimizi bu saldırılarla sarstıklarını zannedenler, hizaya getireceklerini zannedenler, görecekler ki bu saldırıların intikamı çok büyük olacak ve misliyle de alınacak. Türkiye'deki demokratik gelişmeleri eğer terör neticesinde elde ediyoruz zehabına kapılanlar varsa şunu bilmelileri; büyük bir tarihi yanılgı içerisindeler. Teröre karşı asla taviz vermeden, sonuna kadar kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz'' dedi. Cumhurbaşkanı Gül de geçen hafta Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile birlikte Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak'taki askeri birlikleri ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu.

Çiçek: Anayasa sevincimizi gölgeledi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek hain saldırıya ilişkin, "Yaşadığımız üzücü olaylar yeni Anayasa sevincimizi gölgeledi" dedi.

Davutoğlu: En şiddetli şekilde cezalandırılacaklar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terörist saldırıyla ilgili "Gerçekten üzücü bir olay. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır" diye konuştu.

Arınç: Bu acılara son vereceğiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu acıları yaşatanları Allah en kısa sürede helak etsin. Tüm imkanları kullanarak bu acılara son vereceğiz" dedi.

Programlar iptal

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Erdoğan'ın bugün başlayacak Kazakistan gezisini iptal ettiğini söylediler. Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bugün  Sırbistan'a yapmayı planladığı çalışma ziyaretini  terör saldırıları nedeniyle iptal etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de bugün başlayacak ABD seyahatini iptal ettiği duyuruldu. Makedonya'ya giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, programını yarıda keserek öğle saatlerinde Türkiye'ye dönecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İsviçre ziyaretini, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  bugün gerçekleştireceği Eskişehir programını iptal etti.

Başbakanlıkta terör zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki güvenlik toplantısı 1,5 saat sürdü.

Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katıldı.

<< Erdoğan: Hesabı sorulacak >>

CHP MYK olağanüstü toplandı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle olağanüstü toplandı. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK yaklaşık 1.5 saat sürdü.

<< CHP: Hükümet istifa etmeli, MHP: OHAL ilan edilsin >>

Meclis yarın terör gündemiyle toplanacak

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal Meclis'te yarın terör gündemiyle genel görüşme yapılacağını açıkladı.

Şandır: Bıçak kemiğe değil gırtlağa dayandı

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise Hakkari’deki terörist saldırılardan hükümeti sorumlu tuttu. "Bıçak kemiğe değil gırtlağa dayandı" diyen Şandır, "Bu kanın sorumlusu AKP hükümetidir, açılım politikalarını başlatanlardır, Başbakan Erdoğan’dır, Beşir Atalay’dır" dedi. Şandır hükümeti tezkerenin gereğini yapmaya davet etti.

BDP'den hükümete ve PKK'ya çağrı

Hakkari'deki saldırlara ilişkin, BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak imzası ile yapılan yazılı açıklamada, "Hükümete de PKK'ya da bir tek saniye daha kaybetmeden acilen savaşı durdurma çağrısı yapıyoruz" denildi.

Türkiye'nin en acil ihtiyacı barış

 BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili, şunları kaydetti:

"Ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen bu ateş hepimizin yüreğini yakmış, her birimizi derinden sarsmıştır. Acıların kelimelerle ifade edilemediği anları yaşıyoruz. Bu savaşa da, ölümlere de 'artık yeter' diyoruz. Bugün yaşanan bu acılı tablo bir kez daha göstermektedir ki Türkiye'nin ekmek, su, hava kadar en acil ihtiyacı barıştır.

Hükümete de PKK'ya de bir tek saniye daha kaybetmeden acilen savaşı durdurma çağrısı yapıyoruz. Yaşanan bu acının son olması için Hükümeti de Meclisi de el ele vererek sorunun köklü olarak çözümü için birlikte çalışmaya çağırıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir