Yüksekova'daki 3 şehit uğurlanıyor

Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, Van'a gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, Van'a gönderildi.

Helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na getirilen şehitler için burada tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi.

Öz geçmişleri okunan şehitler, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin duasının ardından Van'a gönderilmek üzere askeri helikoptere taşındı.

Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yalçın Baysal ile askeri erkan ve kurum amirleri katıldı.

Şehitlerin cenazeleri, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir