Yükseliş korunmaya çalışılıyor

Borsa güne 57 binin üzerinde başlarken dolar ve faiz dünkü kapanışlarının altında seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada haftanın son işlem günü iyimserliğe bağlı olarak sınırlı da olsa alıcılı başladı. Borsa 57 binin üzerinde yer alırken, faiz yüzde 8.74 bileşik seviyesine indi. Dolar ise şu sıra 1.5560 TL’den el değiştiriyor.

Merkez Bankası dünkü toplantısında beklendiği gibi faizleri değiştirmedi. Gecelik faiz oranları, borçlanmada yüzde 6,50, borç vermede yüzde 9 olarak uygulanmaya devam edilecek. Bununla birlikte PPK’nın faizleri, ılımlı seyreden çekirdek enflasyonu ve iç talep koşullarını dikkate alarak uzunca bir süre değiştirmeme konusundaki kararlı tutumunu sürdürdüğü görülüyor.

Yurtdışında ise Euro Bölgesi ekonomisinin gidişatı gündemdeki yerini koruyor. Dünkü AB zirvesinden somut yönde bir karar çıkmaması önümüzdeki günlerde dikkatlerin bir süre daha Euro Bölgesi ekonomileri üzerinde olmaya devam edeceğini gösteriyor.

Bu arada dünkü toplantıda bölge bankalarına uygulanan stres testlerinin sonuçlarının açıklanması konusunda ortak karar alındı.  Toplantıda, Avrupa bankalarına uygulanan stres testi sonuçlarının temmuz ayının ikinci yarısında açıklanmasına karar verildiği bildirildi.

Dün ABD endeksleri hafif çaplı yükseliş kaydederken, bu sabah Asya, ABD ve Avrupa vadeli piyasada yatay seyir hakim. Yurtdışı piyasaların gündeminde bugün önemli bir veri yok.

İMKB hisse senetleri piyasası güne 231 puan artışla 57.122 puandan başladı. En yüksek 57.288 puanı test eden Bileşik Endeks saat 10:15 itibariyle 57.194 (+303) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 154 milyon TL düzeyinde.

Bankalararası piyasada dolarda en iyi alış/satış 1.5560/1.5580 TL seviyesinde seyrediyor. Tepki hareketiyle 1.2415 seviyesine kadar çıkan euro/dolar paritesi bugün 1.2385 sent seviyesinde yer alıyor.

Faiz cephesinde ise gevşek ve sakin görünüm etkili. Dün yüzde 8.79 seviyesinden kapanan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz şu sıra yüzde 8.74 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir