Yükseliş sınırlı kaldı

Borsa günün ilk seansını 52 puan eksiyle 69.022 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL –  Borsa günün ilk seansını 52 puan eksiyle 69.022 puandan tamamladı.

İMKB, hisse bazlı işlemlerin de etkisiyle sabah seansında 69.947 puana kadar yükseldi. Endeks satış tarafının ağırlık kazanmasıyla 68.877 puana indi.

Bir yandan bilançoları izleyen piyasa, diğer yandan yurtdışı endekslerin seyrini takip ediyor. Gözler yurtdışında Fed toplantısına çevrilirken, yurtiçinde ise güne Garanti Bankası damgasını vurdu.

İspanyol bankası BBVA, Garanti'nin yüzde 24.9'luk payını 5.84 milyar dolara satın aldığını açıkladı. Garanti Bankası, yeni dönemde Doğuş Grubu ve BBVA tarafından ortak yönetilecek.

Bu arada Garanti Bankası ilk seans sonuna doğru açıkladığı bilançosunda,  yılın ilk 9 ayındaki konsolide net kârının 2 milyar 664 milyon TL olduğunu bildirdi.

Günün ilk yarısında 9.42 liraya kadar çıkan Garanti hisseleri, ilk seansı yüzde 1.57 primle 9.06 liradan tamamladı.

Uluslararası döviz piyasasında ise Euro/Dolar 1.3975 sent seviyesinde işlem görürken yurtiçinde dolar 1.4170 liradan el değiştiriyor. Euro 1.98 liradan alıcı buluyor.

Tahvil-bonoda ise 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 7.58 ile yatay görünümünü koruyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir