Yükümlülüklerini yerine getiren iş adamına ödül isteği

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş "Konuyu Sayın Başbakana arz ettim. O da çok olumlu karşıladı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, sigorta ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla beraber, mutlaka düzenli olarak devlete karşı yükümlülüklerini yerine getiren işadamı ve tüccara karşı bir ödüllendirme getirmek gerektiğini belirterek, "Konuyu Sayın Başbakana arz ettim. O da çok olumlu karşıladı" dedi.

Yalçıntaş, İTO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sigorta ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasının gündemde olduğunu, İTO olarak yeniden yapılandırmayı desteklediklerini ifade etti.

Devletin ödenmemiş alacaklarının yaklaşık 100 milyar lirayı geçtiğine dikkati çeken Yalçıntaş, özellikle kriz nedeniyle birçok "namuslu, dürüst" işadamı ve tüccarın devlete karşı yükümlülüklerini yerine getiremediğini, dolayısıyla vade başta olmak üzere muhtelif kolaylıkların hem devletin kasasına girdi sağlayacağını, hem de işadamı ve tüccarlara kolaylık sağlayacağını vurguladı.

Konunun bir de ikinci yönü bulunduğunun altını çizen Yalçıntaş, şöyle devam etti:

"O da şu; devlete karşı borçlarını, vergilerini, primlerini hiç aksatmadan ödeyen arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız, zaman zaman sağdan soldan borç aldılar, gerekiyorsa kredi aldılar, ama devlete karşı borçlarını aksatmadılar. Yeniden yapılandırma olduğu zaman, bu arkadaşlarımızı bizlerin kesinlikle mağdur duruma düşürmememiz lazım. Eğer böyle birşey olursa hem bu arkadaşlarımız devlete karşı güvenlerini kaybedecekler, hem de bir dahaki sefere 'ben de ödemiyim, nasıl olsa birkaç ay veya birkaç sene sonra yeniden yapılandırma daha gelir ve o zaman daha avantajlı şekilde öderim' diyeceklerdir. Hiç kimseyi bizim bu şekilde düşünmeye sevk etmeye hakkımız yok. Bu anlamda yeniden yapılandırmayla beraber, mutlaka düzenli olarak devlete karşı yükümlülüklerini yerine getiren işadamına, tüccara karşı bizim bir ödüllendirme getirmemiz lazım. Biliyorsunuz SGK'da böyle birşey var. Düzenli olarak ödeyenler yüzde 5 daha az ödüyorlar. Sayın Başbakana arz ettim. O da çok olumlu karşıladı. Bununla ilgili hazırlığımızı rica etti. Hazırlığımız var zaten. Bunu hem Sayın Başbakanımıza, hem maliye bürokrasisine, hem de ilgili bakanlarımıza biran evvel göndereceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir