Yunan basını: Vergi ve sigorta için adım atılmalı

Yunan medyası kritik kararların bu hafta açıklanmasını istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunan medyası, hükümetin ülkedeki ekonomik düzenlemeler kapsamında vergi ve sigorta alanlarında da kritik kararların alınmasını bekliyor.

Yunan basını, açıklanan istikrar ve kalkınma programının önemli bir bölümünün sosyal sigorta alanındaki düzenlemeler ile emeklilik yaşının yükseltilmesinin oluşturduğunu dikkat çekiyor. Haberlerde bu alanda yapılacak değişikliklere Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GESEE) ile Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDİ) karşı çıktığı yer alıyor. Çalışanların örgütlerinin, 10 ve 24 Şubat'ta yapılacağı açıklanan iki genel grev ile hükümetin bu alanda adım atmasını engellemeye çalışacağı kaydediliyor.

Yayınlarda özellikle emeklilik yaşının yükseltilmesinin hala çalışmakta  olan sigortalıların aleyhine olacağı değerlendirmesinde bulunuluyor. Alınacak kararların ayrıntılarının bu hafta içinde açıklanmasının beklendiğine de vurgu yapılıyor.

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu, bütçe açığını kısma planına sadık kalınacağını ve AB ile yatırımcıların güvenini kazanmak için bu yılın ilk çeyreğinin önemli olacağını söylemişti.

Hükümetin bu hafta içinde açıklamayı planladığı yeni vergi ve ücret politikasının adil olacağını ifade eden Papakostandinu,  kamu sektöründe israfı azaltma planının yanısıra ve vergi yasasının da bu yönde olacağını'' söylemişti.

Papakostandinu ayrıca, yeni vergi yasasının, vergi kaçakçılığıyla mücadeleyi amaçladığını ve belirli sektörler için uygulanan sabit oranlı vergilendirmenin kaldırılacağını da sözlerine eklemişti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir