Yunanistan'ın 'yoksulları' paraları İsviçre'ye kaçırmış

Borçla boğuşan Yunanistan'da yıllık gelirini az gösteren çok sayıda kişinin İsviçre bankalarında milyarlarca euro parası tespit edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da, kendilerini yoksul gösteren ve vergi beyannamelerinde yıllık gelirlerini az bildiren çok sayıda kişinin İsviçre bankalarında 5 milyar euronun üstünde paraları bulunduğu tespit edildi.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos parlamentoda yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı'nın elinde bulunan resmi verilere göre, 2009 yılında 20 bin euronun altında yıllık gelir bildiren 3 bin 718 Yunan vatandaşının İsviçre bankalarında toplam 5,4 milyar yatırımları bulunduğunun belirlendiğini bildirdi.

Sol İttifak SYRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras'ın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Venizelos, 2033 kişinin yıllık olarak beyannamelerinde 20 bin euronun altında, 1143'ünün 10 bin euronun altında ve 542'sinin de bin euronun altında gelir bildirdiklerini ifade ederek, İsviçre bankalarındaki Yunan paralarının vergilendirilmesiyle ilgili yasal mevzuatın süratlendirildiğini açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir